Головна Новини Тернополяни продовжують “спонсорувати” аферистів

Тернополяни продовжують “спонсорувати” аферистів

До місцевих поліцейських звернулась жителька Монастирисьок. Жінка розповіла, що стала жертвою шахраїв. У понеділок, 10 липня, до неї зателефонував невідомий та представився працівником фінансової установи.

Чоловік повідомив, що з її електронного гаманця невідомі намагались зняти готівку. Тому задля встановлення додаткової безпеки картки необхідно повідомити дані, які надійдуть смс-повідомлення на мобільний телефон.

Вона виконала усі вимоги невідомого і повідомила всі дані, які попросив шахрай. 57-річна жінка зрозуміла, що потрапила на гачок аферистів, коли прийшло сповіщення про успішне зняття 25527 гривень.

Ще один факт шахрайства задокументували правоохоронці Тернопільського відділу поліції. Схема аналогічна, а сума збитків – 4000 гривень.

Відомості про події внесенні в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.