Головна Новини Тернополяни призвичаїлися купувати продукти харчування у карантин через інтернет

Тернополяни призвичаїлися купувати продукти харчування у карантин через інтернет

У період карантину ринки на певний час були припинили свою діяльність. За таких умов жителі Тернопільщини знайшли вихід з ситуації – створили численні групи у мережі Фейсбук. Продають через інтернет практично всі продукти харчування. Навіть опісля відновлення роботи ринків, деякі покупці всерівно не припиняють користуватися послугами віртуальних крамниць. Тернополяни відзначають, продукція завжди свіжа, вирощена на присадибних ділянках, до того ж продавці підвозять замовлення у потрібні час та місце, а ще – доступні ціни, інформує ФМ.

“Ні, на ринок я не повернуся. Для чого? Там тиснява, продукти подекуди вже прив’ялі та не свіжі. А тут я собі замовила і мені привезли на домовлену годину. Все свіже, щойно зірване чи приготовлене”, – каже Валентина Ониськів.

“Інтернету в мене немає. Є в дітей, але я тим не вмію користуватися. Добре, що ринки є. Сьогодні ходила, але ціни такі, що трохи стало ніяково. Не все змогла придбати, дорого. Але, як то кажуть, тепер немає нічого дешевого. Зате я можу побачити на власні очі те, що купую”, – додає пані Олександра.

Журналісти “Файного міста” поцікавилися цінами на продукти харчування, які пропонують в одній з груп у мережі Фейсбук, а також вартістю, зокрема молочної продукції, на центральному ринку Тернополя. Порівняши ціни, можна стверджувати, що вони практично не відрізняються.

Сир, який продавці пропонують в мережі інтернет, вартує 60 гривень за кілограм, сметана 60 гривень – літр. Ціна десятка курячих яєць – від 17 до 20 гривень, півторалітрова бутилка свіжого коров’ячого молока – 20 гривень.

“Я почала продавати таким способом молочні продукти, коли почався карантин. А що мало пропадати? Гроші треба було якось заробляти. То діти показали, як користуватися і я навчилася. І дуже зручно, бо не треба стояти під пекучим сонцем чи дощем. Люди замовили, про час і місце домовилися, моє завдання привезти і взяти гроші. Покупців достатньо, навіть інколи стільки молочки немаю, скільки просять”, – розповідає продавець пані Стефанія.

Справи ж на ринку йдуть не так добре, як хотілося б – відзначають продавці. Кажуть, людей значно менше, ніж раніше. Відзначимо, що сиру, молока та сметани на прилавках вдосталь. Розповіли торговці й про вартість своєї продукції, зокрема молочної.

“Покупців значно менше. Беруть потрошки всього. Вартість сметани – 80-85 гривень за літр, молоко по 20 гривень за півторалітрову бутилку, сир – 60 гривень за кілограм, яйці – 2 гривні/штука”, – каже продавець молочної продукції пані Любов.

“Дуже мало людей, дуже. Мабуть, це пов”язано з транспортом, що не всі люди можуть дістатися до ринку”, – додає продавець Людмила.

Додамо, що перед початком роботи всі працівники тернопільських ринків проходять температурний скринінг. Працюють у масках та рукавицях, дотримуючись всіх санітарних норм.