Головна Новини Тернополяни отримають квитанції із QR-кодами

Тернополяни отримають квитанції із QR-кодами

Мешканці будинків, які обслуговує ПП «Східний масив», отримають цього місяця оновлені квитанції за обслуговування житлового фонду та прибудинкових територій. Вперше на їхніх квитанціях буде зображений QR-код (quick response code) платника. Працюватиме новація на базі ПриватБанку, який і запустив в Україні технології миттєвої безконтактної оплати комунальних платежів за допомогою QR-кодів і мобільного додатка Приват24.

“За статистикою в країні щомісяця створюється близько 80 млн комунальних платежів, при цьому у 170 тис. з них є помилки у реквізитах. Уточнення реквізитів, повернення коштів та повторна вірна відправка – процес, що забирає багато часу, як у платника, так і у постачальника послуги. Оплата платежів за допомогою QR-коду проходить просто, швидко та виключає будь-які помилки у реквізитах, – зазначив керівник регіонального прес-офісу Приват Банку Олександр Жильцов. – Для цього достатньо завантажити на смартфон мобільний додаток Приват24, перейти в меню «Мої платежі» – «Новий платіж» та відсканувати QR-код з квитанції. Ті, у кого ще немає смартфону, можуть здійснити оплату через QR-код у відділеннях ПриватБанку за допомогою планшета співробітника відділення. Сподіваюсь, завдяки плідній співпраці з комунальними службами незабаром усі тернополяни матимуть змогу здійснити оплату саме через QR-код ”.

Як зазначив директор ПП «Східний масив» Михайло Дереворіз, у його підприємстві завжди намагалися йти в ногу з часом і впроваджувати всі можливі інноваційні технології. При цьому, за допомогою новинок у підприємстві намагаються полегшити та оптимізувати роботу колективу, а також покращити якість надавання послуг для споживачів. Приміром, ПП «Східний масив» було першим серед тернопільських обслуговуючих підприємств, у якого з’явився власний інформаційний сайт, де споживачі можуть знайти необхідну інформацію. При виконанні окремих видів робіт працівники підприємства користуються сучасними раціями, а ще – слідкують за технологічними новинками, щоб спробувати втілити власними зусиллями. Також ПП «Східний масив» стало першим, де почала діяти аварійна служба теплових мереж тощо. А тепер мешканці багатоповерхівок, які обслуговує «Східний масив», отримають сучасні квитанції на оплату. Активну участь у розробці технології приймали представники ПП «Укрспецінформ», які розробили перші в Тернополі квитанції з QR кодами для ДП «Газпостач» ПАТ «Тернопільміськгаз». Фахівці мають намір найближчим часом втілити цю можливість для усіх обслуговуючих підприємств та ОСББ, а також для підприємств, що здійснюють вивезення ТПВ. Після того, як квитанції були видрукувані для ПП «Східний масив», розпочали роботу із осучасненням платіжок ПП «Наш дім». Довідка: QR-код (quickresponse) – це новий вид штрих-коду, в якому кодується різна інформація (адреси, номери і т.д.). Його використовують для компактного кодування певної інформації, яку можна швидко зчитати за допомогою спеціальних сканерів. QR-код – це двомірне зображення, в яке закладається певний текст або цифри. Переваг порівняно зі звичайним штрих-кодом у нього два – це простота сканування і обсяг даних. Читати код може будь-який мобільний пристрій з фотокамерою і спеціальним ПО, а завдяки системі корекції помилок інформацію можна розшифрувати навіть при пошкодженні 30% коду.