Головна Новини Тернополяни отримали можливість безкоштовно «досліджувати» свої будинки

Тернополяни отримали можливість безкоштовно «досліджувати» свої будинки

Не так давно тернополяни одержали можливість, про яку раніше можна було тільки мріяти. А саме — дізнатися геть усе (ну, чи майже все) про свої будинки та прилеглу територію за допомогою найсучасніших приладів, та ще й абсолютно безоплатно, пише Україна Молода.
Зробити це можна за допомогою тепловізора, пірометра (прилада, що безконтактно визначає температуру), люксометра (вимірює освітленість), шумоміра, газоаналізатора, детектора прихованої електропроводки, лазерної рулетки та ще низки «розумних» пристроїв.
Придбали їх для потреб Ресурсного центру підтримки ОСББ із питань чистої енергії в рамках Громадського бюджету 2018 року.
Щоб скористатися обладнанням для визначення тих чи інших санітарно-технічних параметрів, бажаючі мають звернутись у сектор з питань енергозабезпечення міського управління житлово-комунального господарства та заповнити спеціальний бланк.
Обов’язкова умова — печатка юридичної особи, які мають статус ОСББ, управителя житлового фонду чи комунальної установи міськради. До слова, на сьогодні в Тернополі вже налічується близько п’ятиста об’єднань співвласників багатоквартирного будинку.
Ресурсний центр підтримки ОСББ iз питань чистої енергії був створений у Тернополі за ініціативи громадськості та за підтримки міської ради майже три роки тому, відтак забезпечений необхідним обладнанням завдяки проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».
Тут усі зацікавлені можуть отримати повну інформацію й консультації експертів із питань створення ОСББ i впровадження у багато­квартирних будинках енергоефективних технологій задля економії ресурсів і коштів.
Світлана Мичко