Головна Новини Тернополяни можуть повпливати на долю пам’ятника Пушкіну

Тернополяни можуть повпливати на долю пам’ятника Пушкіну

У Тернополі міська рада оголосила про початок громадського обговорення щодо доцільності демонтажу або збереження пам’ятника Олександрові Пушкіну.

Як повідомили у прес-службі міськради, впродовж наступних 15  днів усі охочі можуть висловитися, чи потрібен такий монумент в обласному центрі.

«Зробити це можна, скориставшись порталом «Е-консультації з громадськістю».

Залишати коментарі необхідно біля публікації, ідентифікувавшись через ЕЦП або Bank ID. Також можна надсилати пропозиції на електронну пошту presamr@gmail.com, обов’язково вказавши прізвище, ім’я та по батькові», – розповіли у міській раді.

Пам’ятник російському поету Олександрові Пушкіну розташований у центрі Тернополя, у сквері на вулиці В’ячеслава Чорновола. Раніше сквер навіть називався сквером Пушкіна.

Монумент вважається пам’яткою монументального мистецтва місцевого значення. Його автори – скульптори Макар Вронський, Олексій Олійник, Олександр Скобліков, архітектор – Едуард Гронський.

Пропозиції щодо демонтажу пам’ятника в місті лунають не вперше. У березні 2016 року на сайті Тернопільської міськради була зареєстрована відповідна петиція. Необхідність демонтажу чи перенесення пам’ятника її автор пояснював тим, що Пушкін не має ніякого відношення до Тернопільської області та міста.

Мешканці по-різному оцінюють такі пропозиції. Дехто підтримує, інші вважають, що такі дії лише на користь російській пропаганді.