Головна Новини Тернополяни минулого місяця купували найдорожчі автомобілі в країні

Тернополяни минулого місяця купували найдорожчі автомобілі в країні

автомобіль

Тернополяни минулого місяця купували найдорожчі автомобілі в країні

У листопаді в Тернополі та області зареєстрували 75 нових автомобілів, на кожен з яких витрачали по 37 тисяч доларів США. Це найвищий показник серед усіх регіонів.

Минулого місяця у регіоні найчастіше купували машини вартістю від 17 до 35 тисяч доларів США. Їх частка у регіоні склала 40%. Ще 34% – дорожчі 35 тисяч, а середня вартість кожного зареєстрованого авто становила 37 тисяч доларів. Сума витрат на нові машини у Тернополі у листопаді склала 4 мільйони доларів, – повідомляє сайт з продажу автомобілів RST.ua.

Серед марок у регіоні лідером продажів стала Renault. Тернополяни придбали 9 таких машини на суму 150 тисяч доларів, якщо не враховувати вартості додаткового обладнання. Також часто купували Toyota і Volkswagen – по 7 авто. Серед моделей бестселером став кросовер Kia Sportage.

Загалом, минулого місяця українці придбали 7 тисяч нових автомобілів на суму понад 200 мільйонів доларів США. Найвищий показник серед усіх регіонів по середній ціні у Тернополі, де вартість кожного авто перевищувала 37 тисяч доларів. А найдешевші автомобілі купували у Житомирі – на одну машину в середньому витрачали по 25 тисяч доларів.

Нагадаємо, у січні-вересні цього року в Тернополі та області зареєстрували понад 700 нових авто. Кожен з цих автомобілів в середньому коштував 30 тисяч доларів США. За 9 місяців сума покупок у регіоні перевищила 21 мільйон доларів, якщо не враховувати вартості додаткового обладнання.