Головна Новини Тернополяни мають 4 дні, щоб добровільно здати зброю

Тернополяни мають 4 дні, щоб добровільно здати зброю

Чотири дні залишилося до завершення місячника добровільної здачі зброї. Впродовж квітня кожен місцевий мешканець мав змогу добровільно здати зброю, вибухові матеріали та спеціальні засоби, які зберігались незаконно, або отримати дозвіл на їхнє зберігання та використання.

За 24 дні квітня мешканці Тернополя та області принесли до поліції 127 одиниць зброї. Серед іншого – 10 мисливської, 85 мисливської гладкоствольної та чотирнадцять одиниць холодної зброї. Здали також і 47 боєприпасів та 18 спецзасобів.

24 квітня до поліцейських превентивної служби Лановецького відділення поліції звернувся житель села Гриньки. Чоловік під час проведення земельних робіт, неподалік місцевого ставу, викопав 34 предмети, схожих на патрони калібру 7,62 мм. Свою знахідку передав правоохоронцям.

Незареєстрований карабін марки “ТОЗ-8М” приніс у Бережанський відділ поліції житель села Нараїв. Він розповів, що зброю знайшов в одному з нежитлових приміщень на території свого господарства.

Усі ці знахідки поліцейські передали на експертизу в науково-дослідний експертно-криміналістичний центр.

Незареєстрована зброя – це не тільки порушення закону, а й причина нещасних випадків, які можуть статися з громадянами або з їх неповнолітніми дітьми, – каже начальник сектору контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи УПД ГУНП в області Степан Джинджиристий.

Поліцейський нагадує, що громадяни, які добровільно здадуть зброю, боєприпаси, вибухові матеріали та спеціальні засоби, що зберігаються у них незаконно, звільняються від кримінальної відповідальності. Триватиме місячник до 30 квітня.