Головна Новини Тернополяни Максим Грейцар та Павло Михайлика здобули «золото» і «срібло» Кубка світу...

Тернополяни Максим Грейцар та Павло Михайлика здобули «золото» і «срібло» Кубка світу з кікбоксингу

Золоту та срібну нагороду вибороли представники Федерації кікбоксингу Тернопільщини Максим Грейцар та Павло Михайлика на XXIV Кубку світу з кікбоксингу за версією WAKO. Такі змагання відбулись у столиці Угорщини, місті Будапешті. Участь у них взяло понад дві тисячі спортсменів із сорока країн світу. 19-річний Максим Грейцар, виступаючи у надважкій вазі у категорії лоу-кік, став переможцем, відтак здобув золоту нагороду і звання володаря Кубка світу з кікбоксингу.

Як розповів тренер спортсмена Олександр Дульнєв, це був дебют Максима у таких престижних змаганнях серед дорослих спортсменів, оскільки досі змагався серед молоді. «Це унікальний результат для Максима, оскільки він вперше виступав на світовому рівні серед дорослих, – каже тренер. – Спортсмен дуже прогресує. За минулий місяць провів п’ять боїв на дорослому рівні в Україні, відтак на світову першість вийшов «на піку» форми. В подальшому нас чекає багато роботи – пройти три тренувальних збори для підготовки до чемпіонату Європи, який в листопаді відбудеться у Словаччині. Також готуватимемося до професійних боїв, оскільки ми підписали контракт з Українською професійною лігою (УПЛ) кікбоксингу».

Додамо, що Максим Грейцар навчається у ТНЕУ та є чемпіоном Європи та володарем Кубка світу серед молоді.

«Срібло» в Угорщині вдалося здобути ще одному тернополянину – 19-річному Павлу Михайлиці, який змагався у ваговій категорії 75 кг. За словами Олександра Дульнєва, для Павла це теж були перші змагання такого рівня.

«У кікбоксинг Павло перейшов з ММА і тренується уже вісім місяців. Гарно виступив в Україні – програв лише першому номеру нашої збірної. А в Будапешті на шляху до фіналу переміг спортсменів зі Словаччини та Сербії, – каже тренер. – На вирішальний бій через рецидив травми ми не вийшли, однак звання срібного призера для Павла – це дуже високе досягнення. Переконаний, що у нього велике майбутнє в кікбоксингу, адже він дуже працелюбний та дисциплінований». До речі, Павло Михайлика теж є студентом ТНЕУ.

На змаганнях у Будапешті виступали ще двоє представників Федерації кікбоксингу Тернопільщини – Любов Дереш та Максим Семенюк, яким, за словами тренера, просто забракло досвіду. «Загалом результатом своїх вихованців я задоволений, – каже Олександр Дульнєв. – Дві медалі серед найсильніших кікбоксерів світу – це суттєво». Додамо, що Максима Грейцара було визнано кращим бійцем у збірній України.