Головна Новини Тернополяни кажуть, що дискримінують їх, а не циганів

Тернополяни кажуть, що дискримінують їх, а не циганів

Як тільки не борються жителі обласного центру із особами ромської національності, нічого не допомагає. Писали скарги в поліцію, петицію в міську раду тощо. А ті як були на вулицях і займались казна чим, так і продовжують.

Недавно у 20 хвилин звернулася жінки, які розповіли шокуючі факти та попросила через засоби масової інформації прийняти міри щодо осіб ромської національності.

Пані Світлана розпочала розповідь із запитання: То ж кого насправді дискримінують: нас чи циган. Мовляв, уявіть нашу дитину, котра б брудна, неохайна бігала вулицями міста, просила б гроші, обзивала перехожих. Одразу б викликали поліцію, з батьками провели б бесіду, а то й узагалі забрали у притулок. А для циганів така поведінка – норма і ніхто на це звертає уваги.

Тернополянка Олена розповіла як стала свідком дуже неприємної ситуації. Посеред білого дня у центрі міста біля пам’ятника Соломії Крушельницькій сиділо два хлопця ромської національностиі і відверто у всіх на очах займались… анонізмом. І дивина, усі перехожі спокійно проходили і намагались навіть не дивитись у ту сторону. Жінка обурилась, чому так? Викликала поліцію, та за той час хлопці втекли.

Жінка додала, що часто бачила як діти осіб ромської національності розпивали напої, палили, нюхали клей. Жінка просить, щоб усім разом доклали зусиль, щоб повпливати на цих осіб. Адже вулицями міста ходять і наші діти і теж спостерігають за цим неподобством.

“Ми не ділимо людей за якимось критеріями: національність, соціальним статусом тощо, – повідомляють у прес-службі патрульної поліції. – Якщо виявляємо підозрілих – перевіряємо. За розпивання алкоголю в заборонених законом місцях, появу в громадських місцях у п’яному вигляді, що ображає людську гідність і громадську мораль, порушення громадського порядку, нецензурну лайку в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян – патрульні складають відповідні адміністративні матеріали за ст. 173 КУпАП, 178 КУпАП, 175-1 КУпАП, – прокоментували в управлінні патрульної поліції.