Головна Новини Тернополяни до 1 липня мають обрати собі медичний заклад і лікаря

Тернополяни до 1 липня мають обрати собі медичний заклад і лікаря

лікарняУ Тернополі масово розклеюють оголошення дільничні сімейні лікарі, щоб люди приходили та реєструвалися саме в них до 1 липня коли закінчиться перший етап медичної реформи.

Так саме до першого липня кожен тернополянин має зареєструватися у тій поліклініці де йому зручно і вигідно лікуватися та звернутися із заявою, паспотом та ідентифікаційним кодом до лікаря який задовільняє пацієнта як фахівець — сімейний лікар.

Майже аналогічна ситуація із педіатрами. Тільки інший набір докуметів — копія свідоцтва про народіження, ідентифіаційний код дитини, ідентифікаційний код одного із батьків та копія паспотра.

Момент реєстрації до лікаря і буде точкою відліку для підписання угоди з пацієнтом, реєстр це зафіксує, відтак лікарня отримає фінансування на пацієнта, а лікар — свій дохід. Отже, що більшим професіоналом є той чи інший сімейний лікар, то більше людей прагнутимуть укласти з ним угоди та більшим буде його дохід.

 

«Лікар більше не буде сидіти і просто так отримувати зарплату, у нього буде дохід, що залежатиме від кількості пацієнтів, які в нього є. Тобто якщо лікар добре лікує, його обирають, в нього буде добрий дохід. Навіть в межах того фінансування, яке є в нас в державі, це можливо, і дохід у лікаря може бути дуже гідним. Якщо у лікаря пацієнтів нема, то чому держава йому повинна платити?!», — пояснює Павло Ковтонюк.

 

Якщо тепер деякі медики, незважаючи на низьку кваліфікацію, все одно отримують заробітну платню від держави, то після реформи частина з них змушені будуть поліпшувати свою кваліфікацію або шукати інший спосіб заробітку.