Головна Новини Тернополяни добровільно перекидають на рахунки шахраїв тисячі гривень

Тернополяни добровільно перекидають на рахунки шахраїв тисячі гривень

Впродовж доби до працівників Тернопільського відділу поліції надійшло два повідомлення від місцевих мешканців. Заявники розповіли, що потерпіли від рук аферистів в мережі Інтернет.

Потерпілі зазначили, що знайшли на сайтах оголошень дописи з інформацією про продаж актуального їм товару. Один з потерпілихВпродовж доби до працівників Тернопільського відділу поліції надійшло два повідомлення від місцевих мешканців. Заявники розповіли, що потерпіли від рук аферистів в мережі Інтернет.

Потерпілі зазначили, що знайшли на сайтах оголошень дописи з інформацією про продаж актуального їм товару. Один з потерпілих хотів придбати комп’ютерну техніку за 8 000 гривень, інша краянка так й не отримала декоративну косметику, за яку перерахувала 2600 гривень.

Продавці-аферисти просили здійснити повну передоплату, що й робили тернополяни. Як тільки кошти зараховувались на рахунки невідомих, продавці вимикали телефони й видаляли дописи.

За даними фактами правоохоронці відкрили кримінальні провадження відповідно до статті 190 ККУ.

Правоохоронці просять жителів області, не довіряти тому, що вам повідомляють аферисти. Необхідно здійснювати покупки лише на перевірених платформах.

Пам’ятайте, що часткова або повна передоплата на банківську картку – відома схема шахрайства.

Найбільша кількість злочинів трапляється на Інтернет-сайтах. Аферисти шукають оголошення про продаж або купівлю товару та придумують схеми за допомогою яких привласнюють грошові кошти.

Якщо все ж таки ви стали жертвою шахраїв, не зволікайте телефонуйте на лінію «102».