Головна Новини Тернополяни декларують доходи

Тернополяни декларують доходи

У рамках цьогорічної деклараційної кампанії до територіальних органів ГУ ДФС у Тернопільській області станом на початок квітня мешканці краю подали 5 246 декларацій про майновий стан і доходи за 2015 рік, з яких 2 777 декларацій – з метою отримання податкової знижки.

Громадянами, які зобов’язані задекларувати отримані доходи, подано 2 469 декларацій. Зокрема, 4 декларації – про отримані доходи подано артистами на суму доходу майже 247 тис. грн, 1203 декларації – про отримані доходи у вигляді спадщини чи у дарунок майна на суму понад 112 млн 672 тисячі гривень, 406 декларацій – про доходи від продажу нерухомого чи рухомого майна на суму 53 млн 137 тис. грн, 185 декларацій – про доходи від здачі в найм нерухомого чи рухомого майна на майже 5 млн грн, 163 декларації – про доходи від продажу сільськогосподарської продукції в сумі 160,7 тис. грн, 5 декларацій – про отриманий інвестиційний прибуток на суму доходу 47,8 тис. грн, 39 декларацій – про отримані іноземні доходи резидентами в сумі понад 1,6 млн грн, 76 декларацій – про отримані доходи від здійснення незалежної професійної діяльності на суму 42,6 млн грн та 388 декларації – про отримані інші доходи, з яких не утримано податку на доходи фізичних осіб, на суму 8,2 млн гривень.

Загалом з початку року платниками задекларовано майже 205 млн грн доходів та самостійно нараховано більше 7,8 млн грн податкових зобов’язань.

Нагадуємо, що декларацію про майновий стан і доходи за 2015 рік необхідно подати до 1 травня 2016 року. Шановні громадяни, не зволікайте з поданням декларацій і вже найближчим часом завітайте до податкової інспекції та задекларуйте свої доходи. Адже подання громадянами декларацій — це не лише конституційний обов’язок перед державою, а й ознака поваги до співгромадян. Кожен з декларантів робить внесок у розвиток свого краю, сприяє фінансуванню важливих соціальних програм.

Пам’ятайте, що повна і своєчасна сплата податків є запорукою добробуту нашого регіону та країни загалом!