Головна Новини Тернополяни б’ють на сполох: в центрі міста із балкону будівлі падає каміння...

Тернополяни б’ють на сполох: в центрі міста із балкону будівлі падає каміння (Відео)

Аварійний будинок та небезпечний балкон. Про те, що на вулиці Руська, 24 небезпечно ходити повідомив тернополянин.

У своєму дописі в соціальній мережі Facebook користувач опублікував світлини, де видно вагу каміння та масштаби проблеми.

“Масивні каміння падають на тротуар з даху 5 поверхового будинку та балконів. Мешканці не одноразово звертались в ЖЕК №5, Мрія, але так нічого не зроблено. Чи для того, щоб почати щось робити то потрібні людські жертви?”, йдеться у дописі.

Проблема аварійних балконів у Тернополі не поодинока. Відповідно до результатів проведеної експертизи з оцінки стану будівель, щонайменше у 18 тернопільських будинках балкони аварійні та потребують капітального ремонту.

“На сьогоднішній день ми маємо титульний список капітального ремонту. На виконання робіт з капітального ремонту балконів виділено 500 тисяч гривень. Один з будинків, де планують ремонт – це зокрема і Руська, 24”, каже заступник начальника відділу з експлуатації та ремонту житлового фонду управління ЖКГ, благоустрою та екології ТМР В’ячеслав Мокляк.

Ремонт балконів запланували на вулицях: Руська, Листопадова, Валова, Замкова та Збаразька. В управлінні житлово-комунального господарства нагадують, при виявленні аварійних несучих конструкцій, власникам помешкання необхідно звертатися у підприємство, яке утримує цей будинок (ЖЕК). Оксана Рогачук, Тарас Троян, Павло Верхолюк, Т1 Новини
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=2ZHo5RhrE4U&w=560&h=315]