Головна Новини Тернополяни активно повідомляють про порушників карантину на “гарячу лінію”

Тернополяни активно повідомляють про порушників карантину на “гарячу лінію”

Із введенням посилених карантинних обмежень, до поліції щодня надходять повідомлення від тернополян про порушення, пов’язані із правилами карантину.

Відповідно, у вихідні, 11-12 квітня, на спецлінію «102» надійшло 227 звернень громадян, 44 з яких – щодо порушень у Тернополі карантинних заходів. З них: 19 – про скупчення людей, 12 – щодо відсутності засобів індивідуального захисту, 5 – порушення встановлених обмежень чи заборон, 4 – про здійснення торгівлі, 1 – про функціонування закладу та інше.

Реагуючи на повідомлення тернополян, правоохоронці здійснюють патрулювання та обстеження вказаних місць з метою виявлення порушників.

Як повідомляють у Тернопільському відділі поліції ГУНП в Тернопільській області, з порушниками карантинних заходів проводяться профілактичні бесіди та роз’яснювальна робота, а у випадку ігнорування зауважень працівників поліції, правоохоронці складають на порушника протокол про адміністративне правопорушення.

Оскільки тернополяни-порушники реагували на зауваження поліцейських, впродовж вихідних жодного адмінпротоколу за порушення обмежувальних заходів у місті складено не було.

Звертаємося до тернополян з проханням і надалі дотримуватися обмежувальних заходів та не порушувати карантин під час Великодніх свят.