Головна Новини Тернополянин, що повідомив про злочин, якого не було, покараний судом

Тернополянин, що повідомив про злочин, якого не було, покараний судом

Тернопільським міськрайонним судом за принципової позиції Тернопільської місцевої прокуратури засуджено жителя міста Тернополя, 1997 року народження, який неправдиво повідомив про злочин та надав поліції неправдиві відомості щодо вчинення відносно нього злочину.
Зокрема, останній звернувся на гарячу лінію «102» та повідомив про вчинення стосовно нього злочину – відкритого викрадення його майна, а саме грошових коштів у розмірі 1000 грн. та згодом надав письмові пояснення слідчому Тернопільського відділу поліції ГУНП в області щодо даного факту.
Як встановлено під час досудового розслідування та підтверджено в судовому засіданні з розгляду кримінального провадження, вказані грошові кошти обвинувачений витратив на власні потреби та, з метою приховання даного факту від родичів, останній вирішив повідомити щодо нього вчинена крадіжка.
Державний обвинувач акцентував у суді увагу на тому, що розслідування злочинів за неправдивими повідомленнями призводить до затрачання ресурсів правоохоронних органів, в тому числі матеріальних, які могли б бути спрямовані на розслідування та розкриття реальних злочинів, в тому числі тяжких та особливо тяжких.
Суд погодився з позицією державного обвинувача та призначив покарання в межах санкції статті 383 КК України.
Прес-служба прокуратури Тернопільської області