Головна Новини Тернополянин у Смиківцях засіяв грядки коноплею

Тернополянин у Смиківцях засіяв грядки коноплею

Оперативники управління боротьби з наркозлочинністю задокументували факт вирощування та зберігання коноплі. До кримінального «селекціонування» вдався 42-річний житель обласного центру.

Грядку з марихуаною чоловік висадив на території належного йому господарства у селі Смиківці Тернопільського району. Аби не привертати зайвої уваги до вирощуваного дурману, кожну рослину ретельно огородив каркасом з поліетиленової плівки.

Зі слів начальника управління боротьби з наркозлочинністю ГУНП в Тернопільській області Михайла Димиди, під час огляду у господарстві зловмисника, окрім вирощуваних рослин коноплі, було знайдено 400 грамів висушеної та подрібненої речовини, схожої на марихуану а також пристрій для викурювання дурману, виготовлений із пластикової пляшки. Вилучені речові докази відправлено на експертизу.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 310 (посів конопель) Кримінального кодексу. Після проведення експертиз, ймовірно, чоловік відповідатиме ще й за незаконне зберігання наркотичних засобів – стаття 309 ККУ.