Головна Новини Тернополянин став прокурором в Полтавській області

Тернополянин став прокурором в Полтавській області

У четвер, 12 грудня 2019 року, заступник Генерального прокурора Віктор Трепак представив колективу прокуратури Полтавської області нового керівника – уродженця Тернополя Ярослава Голинського.

Згідно з офіційною інформацією, наш 34-річний земляк отримав вищу юридичну освіту у Львівському національному університеті імені Івана Франка та в Одеській юридичній академії.

В органах прокуратури працює з грудня 2007 року. Обіймав різні, в тому числі керівні, посади в органах прокуратури Київської та Закарпатської областей. До призначення 26 липня 2016 року заступником прокурора Волинської області, працював начальником відділу організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів прокуратури Київської області. 10 жовтня 2018 року був призначений заступником прокурора Київської області.

Також зовсім недавно – у вересні – ми вітали Ярослава Олеговича з його черговим кар’єрним зростом. Адже нове керівництво Генеральної прокуратури доручило йому очолити Департамент представництва інтересів держави в суді Генеральної прокуратури України. Це – самостійний структурний підрозділ ГПУ, покликаний захищати інтереси держави від незаконних посягань, запобігати розкраданню бюджетних коштів, «розбазарюванню» земель та майна громад тощо.

І ось тепер старший радник юстиції Ярослав Голинський отримав нову, ще більш відповідальну, посаду, ставши прокурором Полтавщини.

Під час свого представлення Ярослав Олегович подякував за високу довіру та запевнив, що спрямує роботу колективу на забезпечення поставлених завдань. «Амбіція у мене одна – Закон і Правопорядок», – наголосив він.

Тож бажаємо нашому землякові професійних успіхів на ниві боротьби зі злочинністю і на сторожі державних інтересів

Місто