Головна Новини Тернополянин презентуватиме найповнішу книгу про українську естраду

Тернополянин презентуватиме найповнішу книгу про українську естраду

Відомий тернопілський журналіст, енциклопедист Михайло Маслій в рамках Львівського форуму видавців презентуватиме книгу “Золотий вік української естради”, яка є антологією хітів 60-80 років ХХ століття. У трьох книжках зібрана повна інформація про поетів, композиторів, співаків, які творили і творять історію української пісні.

Читачеві пропонується найоб’єктивніше і найповніше видання, що з’явилося за часів Незалежності України.

Серед українців завжди побутувала думка: вище пісні може бути лише молитва. Для того, щоб ми не забували, хто ж насправді писав золоті сторінки рідної пісні, як народжувалися вони, яка їхня історія, якими були композитори, поети-піснетворці та співаки на піку творчості, яку роль в історії пісні відігравали звукозапис, сценічні костюми, радіо й телебачення, — і створене це унікальне видання”, – ділиться враженнями співак Василь Зінкевич.

Для “Еспресо” це новий досвід. Медійний бренд, відомий підтримкою української культури, історії, цінностей, не міг оминути увагою тритомник Михайла Маслія — і приєднався до презентації видання.

Це книга спогадів, мудрості, книга повчань від тих, кого уже немає; від тих, хто з нами і є відомим або ж несправедливо забутим; від тих, хто мешкає поруч, трішки далі, в Україні чи за її межами”, – розповідає Михайло Маслій.

Видання розраховане на широке коло читачів. Стане у нагоді тим, хто цікавить історією української пісні та пісенною культурою нації.