Головна Новини Тернополянин презентував у Канаді вишиванки з сірників

Тернополянин презентував у Канаді вишиванки з сірників

Цікаві новини  від відомого на Тернопіллі сірникаря Мар’яна Вархоліка. Нагадаємо, нині Мар’ян разом із дружиною проживають в Канаді. Попри те, що чоловік увесь час важко працює, знаходить час займатися улюбленою справою – сірникарством. До того ж, тернопільського митця гарно підтримує українська діаспора в Канаді.
Недавно Мар’ян повідомив Реально, що на Міжнародний день вишиванки презентував вишиванки склеєні із сірників.
«Організатор заходу – Орест Галужка – поляк але цікавиться українськими традиція та проводить багато різних заходів для Української діаспори.. Особливо любить День вишиванки. Для нашої діаспори це свято  стало доброю традицією», – повідомив Мар’ян.
Тернополянин каже, що цього року на свято прийшло більше 600 чоловік. Дійство відбувалось в одному із холів Торонто, неподалік місцевого озера.
«Це було неймовірно! На вечірці виступали різні музиканти, що виконували українські композиції, був показ української вишиванки та віночків. І, що мене здивувало, і, чого раніше я не бачив на таких заходах, це дуже майстерний український гопак. Після танцюристів, запрошували на сцену гостей свята, щоб повторили кілька рухів», – додав сірникар.
Мар’яна на свято запросили не лише для розваг, а й для того, щоб він презентував шість нових картин із сірників й розповів про українські традиції, вишиванку.
«Я показав 6 нових вишиванок і розказував не про схеми вишиванки, а про її кольори, що вони означають і який вплив має на людину вишиванка. Також трохи історії».