Головна Новини Тернополянин поплатився за те, що залишив в автівці велику суму грошей

Тернополянин поплатився за те, що залишив в автівці велику суму грошей

З заявою про крадіжку коштів до Тернопільського відділу поліції звернувся житель обласного центру. Чоловік повідомив, що з його транспортного засобу викрали 40 000 гривень.

За словами потерпілого, у вівторок, 16 травня, він залишив свою автівку на одній із центральних вулиць Тернополя. Не врятувала чоловіка ні сигналізація, ні обідня пора і велике скупчення людей.

Потерпілий каже, що відходив від автомобіля на хвилин тридцять. Коли повернувся, то одразу і не зрозумів, що в салоні побували чужі люди – замки дверей та вікна були не ушкодженими.

Проте з автівки щезла велика сума грошей – 40 тисяч гривень.

Тернополянин вважає, що його транспортний засіб злодії відчинили за допомогою спеціального пристрою блокування автосигналізації.

За фактом крадіжки відкрито кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 185 Кримінального кодексу України, повідомляють у відділі комунікації Тернопільського обласного управління Національної поліції.

Усім автовласникам слід пам’ятати: лише декілька хвилин необхідно злодіям, щоб викрасти з автомобіля речі, залишені в салоні. Однак водії продовжують нехтувати елементарними правилами захисту. Тому й потерпають від автозлодіїв.

Професіонали використовують спецтехніку. Тож не допоможе навіть найсучасніша сигналізація, встановлена на авто. У той момент, коли ви натискаєте кнопку, щоб поставити автомобіль на сигналізацію, код вашої «сигналки» зчитують сканером.

Пристрій перехоплює сигнал і якщо ви почуєте характерний звук під час замикання, машина залишиться відчиненою та доступною для крадіїв.

Жертвами злодіїв стають автомобілі, які господарі залишають у дворах будинків та на порожніх вулицях.