Головна Новини Тернополянин грабував жінок і дітей, щоб купити спиртне (фото і відео)

Тернополянин грабував жінок і дітей, щоб купити спиртне (фото і відео)

Двадцятип’ятирічний тернополянин звільнився із місць позбавлення волі у 2014 році. Проте на шлях виправлення чоловік не став. Він продовжив заробляти на прожиття, грабуючи та обкрадаючи людей.

28 та 29 квітня у Тернополі від рук зловмисника потерпіло п’ятеро тернополян – троє неповнолітніх дівчаток та дві жінки.

– Це було близько 22 години. Я йшла з роботи, як завжди, шукала ключі в сумочці. Він підійшов до мене і почав просити запальничку, – пригадує потерпіла Марія. – Я відповіла, що не курю. Потім, знайшовши ключі, я підійшла до під’їзду і він перегородив мені дорогу, витягнув з-за пазухи цеглу та погрожуючи, почав вимагати грошей. Я витягнула гаманець, бо життя дорожче, і віддала все, що було. Це п’ятдесят гривень. Він забрав і побіг в бік Курбаса.

За таким ж принципом та погрожуючи розправою, злодій пограбував і трьох дівчаток. Усе відбувалося в обідню пору. Жертв підстерігав біля під’їзду або разом з дітьми заходив до ліфту. Обирав час, коли поруч не було сторонніх осіб. Про напад на свою доньку з хвилюванням розповідає і тернополянинАндрій Когут. Чоловік щасливий з того, що дитина жива та здорова.

– Сказала, що вона зайшла в під’їзд, коли її покликав невідомий і сказав підійти. Вона почала тікати, бо злякалася. На четвертому поверсі він її наздогнав і змушував віддати сережки. Дитина не змогла самостійно відкрити застібку, тому грабіжник зняв коштовності сам. Після цього пригрозив, якщо донька закричить, то він її заріже.

Тяжкими тілесними ушкодженнями обернувся напад невідомого і на двадцятивосьмирічну жінку. 28 квітня близько 22:05 у дворі будинку на вулиці Курбаса чоловік кілька разів вдарив її цеглою по голові. Не допомогли і вмовляння взяти дорогий мобільний телефон, але не завдавати їй болю. Зловмисник втік, не прихопивши жодних цінних речей. Пошуками грабіжника займалися правоохоронці всієї області, каже Сергій Гатанюк, заступник начальника Тернопільського відділу поліції.

– Розкриття даного злочину стало справою честі для тернопільських правоохоронців. Поліцейські працювали у посиленому режимі. В ході перевірки раніше судимих осіб ми встановили, що до злочинів міг бути причетний громадянин, який знаходився в розшуку за аналогічні злочини.

За словами старшого слідчого ГУНП в Тернопільській області Андрія Гожія, затримали грабіжника уже на території Хмельницької області, а саме у Волочиську. Там він переховувався у дружини товариша, з яким відбував покарання у місцях позбавлення волі.

– На даний час нами задокументовано 5 фактів – чотири грабежі і 1 хуліганство. Докази вже практично всі зібрані. Залишається лише призначення ряду експертиз. В ході проведення слідчих дій нами були проведені впізнання. Всі потерпілі дану особу впізнали.

Грабіжником виявився тернополянин, 1993 року народження. Частину здобутого незаконним шляхом зловмисник здав до ломбарду. За виручені кошти розрахувався з таксистом та купив спиртні напої. Сьогодні злодій перебуває під вартою в ізоляторі тимчасового тримання. Йому інкримінують статті 186 ККУ – грабіж та 296 – хуліганство. Триває слідство. Перевіряють затриманого і на причетність до схожих злочинів, повідомив відділ комунікації національної поліції у Тернопільській області
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=mMef0Tg9BYU]