Головна Новини Тернополянин віддав гроші, які збирав на лікування дружині, щоб відремонтувати дитячі лікарняні...

Тернополянин віддав гроші, які збирав на лікування дружині, щоб відремонтувати дитячі лікарняні палати (Відео)

Благодійники з Тернополя об’єдналися, щоб відремонтувати палати в одному із відділень міської дитячої лікарні. Сучасні двері, нові умивальники та пофарбовані стіни. Тепер звідти на маленьких пацієнтів дивляться герої з відомих мультиків, повідомляє Т1 Новини.

Сучасні ремонти і герої з відомих мультиків. Здається, що потрапляєш не у звичайну лікарняну палату, а в кімнату для ігор. Усі стіни розмальовані яскравими казковими персонажами. Ще рік тому про такі зміни у відділенні й не мріяли. Ба, більше, ремонт тут не робили впродовж останніх 20 років. Жахливі умови тепер залишилися лише на фото.

“Я тут вже лежала три рази. Мені тут дуже не подобалося, бо тут були такі вікна і двері не дуже. Не було до того таких малюнків”, – пригадує пацієнтка педіатричного відділення №2 КНП “Тернопільська міська комунальна дитяча лікарня” Олександра Дяченко.

Друге педіатричне відділення працює уже тридцять років. Тут лікують дітей із соматичною патологією. Завдяки благодійникам палати змінилися до невпізнання. Діти навіть придумали назви.

“Надзвичайно діти задоволені умовами перебування. Кожна палата має інший дизайн. Уже з’явилися назви палат: “Морське дно”, “Квітучий луг”, “Дві мультяшки”, “Джунглі” та “Палата іменинників”. На жаль, буває так, що діти у свій день народження потрапляють до лікарні й нашими спонсорами продумано до деталей”, – каже завідувачка педіатричного відділення №2 КНП “Тернопільська міська комунальна дитяча лікарня” Ірина Микуляк.

Ремонт робили півроку. Ідею подав тернополянин Василь Зінько. Він зумів зібрати довкола себе й інших волонтерів, які згодилися зробити ремонти у палатах.

“Ця ідея виникла після того, як ми тут полежали з донькою. Лікарі нам показали першу палату. Вона була ще в жахливішому стані, аніж ця”, – каже благодійник Василь Зінько.

Першу палату Василь зробив за власний кошт. Вона потребувала ремонту найбільше. Однак і решта 5 були не у кращому стані.

“На рахунок коштів, у мене померла дружина. Вона хворіла онкологією. Залишилися кошти на її лікування, деякі люди також допомагали. За ці кошти ми зробили першу палату і вирішили на цьому не зупинятися”, – додає Василь.

Друзі Василя, художники та усі, хто долучився до ремонту, захотіли залишитися інкогніто. Кажуть, робили для дітей, щоб їм було комфортно лікуватися. Медперсонал та батьки маленьких пацієнтів не приховують позитивних емоцій.

“Ми дуже вражені зовнішнім виглядом палат. Вони дуже цікаві, різнобарвні, ми дуже були вражені, коли потрапили сюди”, – каже тернополянка Марина Герман.

Тепер ремонт залишилося зробити у коридорі. Медики сподіваються, що ще знайдуться небайдужі тернополяни, які б хотіли допомогти зробити відділення гарним і затишним.

Оксана Смільська, Віталій Куземко, Павло Верхолюк, Т1 Новини.