Головна Новини Тернополянину необхідна трансплантація серця

Тернополянину необхідна трансплантація серця

25-річному тернополянину Ігорю Бойчуку необхідна трансплантація серця. Вартість такої операції – 150 000 доларів. 100 000 дає держава, проте рідним потрібно зібрати ще 50 000 доларів. Сімʼя просить допомогти врятувати чоловіка.

– В червні 2016-го року Ігорю стало погано, ми робили обстеження і в Тернополі, і у Львові, – розповідає дружина Ігора Бойчука Христина. – Йому призначили лікування, але в січні цього року стало гірше. Півтора тижня тому ми поїхали на обстеження до Києва і лікарі поставили діагноз – дилятаційна кардіоміопатія. Йому необхідна трансплантація серця, повідомляє TeNews.

Таку операцію можуть зробити в Білорусі, проте вартість – 150 000 доларів.

– 100 тисяч доларів нам виділяє держава, але потрібно ще 50 тисяч доларів. А для нас це непідйомна сума, – каже жінка. – Лікарі сказали, що з таким діагнозом, якщо не зробити трансплантацію, чоловік проживе до року часу. І операція – єдиний вихід, оскільки такі випадки невиліковні. Зараз Ігор на підтримуючому лікуванні, але лікарі кажуть, що і воно скоро перестане допомагати.

Ще одна можливість підтримувати здоровʼя чоловіка – переливання крові. Проте, якщо аналізи покажуть, що в крові чоловіка немає антитіл, то переливання заборонене.

Дружина та 4-річний син Ігора Бойчука надіються на допомогу небайдужих людей.

Довідка

Номер телефону дружини Ігоря Бойчука – 096-655-55-39 Христина. Кошти на лікування можна перераховувати на картку “ПриватБанку” 5168 7573 1627 9282 Бойчук Ігор Сергійович.