Головна Новини Тернополянам пропонують йти у десантні війська

Тернополянам пропонують йти у десантні війська

Збройні Сили України потребують мотивованих людей, які вміють і готові захищати свою державу. Тож з початком другого кварталу розпочався черговий набір бажаючих служити за контрактом. Серед переваг військової служби за контрактом, як зазначають в обласному військкоматі, високе грошове забезпечення та чималий перелік пільг, як для контрактників, так і для їхніх сімей.

«Міноборони визначило для області певний план з набору на контрактну службу, який ми маємо виконати,- повідомив полковник Володимир Катинський, Тернопільський обласний військовий комісар. – В армії мають служити підготовлені, мотивовані люди, які знають за що отримують зарплату та пільги від держави, в тому числі і для членів своєї сім’ї. Коли військовослужбовець за контрактом потрапляє у навчальний підрозділ, то його мінімальне грошове забезпечення становить 7038 гривень. Відповідно до вислуги років і займаної посади воно збільшується.».

Контрактник може обрати за бажанням військову частину, у якій хоче служити. Зокрема, 44-та артилерійська бригада, що дислокується у Тернополі, потребує не тільки командирів гармат, розвідників, номерів обслуг, а й спеціалістів цивільних професій. Бригаді потрібно понад 450 водіїв, 120 зв’язківців, 100 ремонтників, 48 такелажників, 40 кухарів. Запрошують на службу за контрактом і до Високомобільних десантних військ. Через особливі умови служби у цих військах встановлені вищі посадові оклади, ніж в інших.

«Триває відбір контрактників у Високомобільні десанті війська, – зазначив обласний комісар Володимир Катинський. – Там ще вище грошове забезпечення. Вони отримують надбавки за особливі умови у вигляді 25% від посадового окладу, відсотки за стрибки. Наприклад, стрілець у десантних військах отримує 7136 гривень в місяць, старший водій – 7400, старшина – 8500, командир взводу – 9500, командир роти – 11400 гривень. Контрактники цих військ також проходять службу у миротворчих підрозділах закордоном, і під час перебування у місіях вони додатково отримують 30 євро за добу.».