Головна Новини Тернополянам для влаштування дитини в школу чи садок тепер потрібно менше паперів

Тернополянам для влаштування дитини в школу чи садок тепер потрібно менше паперів

Міністерство охорони здоров’я України роз’яснило, що для вступу дитини до дитсадка не потрібна медична довідка особливої форми.

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

“Згідно з новим листом МОЗ відтепер для вступу дитини до дитсадка не потрібно надавати медичну довідку особливої форми – достатньо довідки від педіатра чи сімейного лікаря, в якого спостерігається дитина”, – йдеться у повідомленні.

Для відвідування закладу дошкільної освіти батькам потрібно надати довідку з засвідченням факту, що дитина здорова. У ній лікар має зазначити: прізвище, ім’я, по батькові дитини; дату народження; місце проживання; інформацію про стан здоров’я дитини та можливість відвідування закладу дошкільної освіти.

Свято влаштували у дитячому садочку міста Сторожинець. Випити і закусити запевняють, встигли за годину, тож діти ні про що навіть не здогадалися. Видала всіх донька іменинника. Вона не лише знімала святкування батькового ювілею, а й наживо транслювала його в Мережу.

Якщо дитина має певне захворювання, то, за рішенням одного з батьків або іншого законного представника дитини, у цій довідці може бути зроблено відповідний запис. Якщо ж батьки вирішать не вказувати в довідці діагноз дитини, то лікар зазначає застереження щодо фізичних навантажень та інші рекомендації медичного характеру, інформують у МОЗ.

Що стосується вступу дитини до школи, то батьки мають надати довідку від лікаря, що дитина пройшла профілактичний огляд (форма № 086-1/о). При цьому, якщо дитина має певне захворювання, то за рішенням одного з батьків або іншого законного представника дитини у довідці може бути зроблено відповідний запис, зазначають у профільному міністерстві.

Всю інформацію про проведення вакцинації чи ревакцинації, а також здійснення туберкулінових проб лікарі чи медсестри фіксують у “Карті профілактичних щеплень” (форма № 063/о). Її ведуть у амбулаторно-поліклінічних, виховних і навчальних закладах. “Відповідно, довідка про проведені щеплення, що містяться у формі № 063/о, дає змогу медичним працівникам освітніх закладів бути ознайомленими з наявністю чи відсутністю щеплень у конкретної дитини”, – пояснюється у роз’ясненні МОЗ.

Відповідно до листа-роз’яснення МОЗ інших довідок, крім зазначених вище, заклади дошкільної та шкільної освіти не мають права вимагати.