Головна Новини Тернополем їздив водій у стані наркотичного сп’яніння

Тернополем їздив водій у стані наркотичного сп’яніння

Ввечері  28 травня близько 21 години, під час патрулювання по вулиці Протасевича, інспектор помітили автомобіль Chevrolet Aveo, водій якого грубо порушував Правила дорожнього руху.

Поліцейські відразу його зупинили. Надалі, під час спілкування з кермувальником, патрульні помітили у нього ознаки наркотичного сп’яніння: поведінка що не відповідає обстановці, почервоніння обличчя, звужені зіниці ока, які не реагують на світло. Він, у встановленому законом порядку, відмовився проходити огляд у найближчому медичному закладі.

Також, патрульні встановили, що водій уже отримував два протоколи за керування в стані сп‘яніння протягом року❗️

На 30-річного громадянина інспектори склали адмінматеріали за ч. 4 ст. 126 (Керування особою, яку позбавлено такого права) та ч. 3 ст. 130 (Повторне протягом року керування у стані сп’яніння) КУпАП.

Нагадуємо водіям про відповідальність:

?ч. 4 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування транспортними засобами) КУпАП — штраф у розмірі 510 гривень;

? ч. 3 ст. 130 (Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного сп’яніння, вчинені особою, яка двічі протягом року піддавалася адміністративному стягненню за керування транспортними засобами в стані сп’яніння) КУпАП — штраф у розмірі 40 800 гривень із позбавленням права керування транспортними засобами на строк 10 років.