Головна Новини ТВК Тернопільщини відмовили в реєстрації 14 кандидатам у депутати

ТВК Тернопільщини відмовили в реєстрації 14 кандидатам у депутати

вибори

вибориТериторіальні виборчі комісії Тернопільської області відмовили в реєстрації чотирнадцяти кандидатам у депутати: Зборівська міська виборча комісія не зареєструвала дев’ять кандидатів у депутати, Лановецька міська виборча комісія – трьох висуванців, а Хоростківська міська вборча комісія – двох.

За інформацією секретаря Зборівської міької виборчої комісії Світлани Перегінець, виборча комісія не зареєструвала кандидатами у депутати дев’ять осіб, які були включені у виборчі списки семи місцевих організацій партій. За рішенням комісії було відмовлено у реєстрації двом кандидатам у депутати Зборівської районної організації Аграрної партії України та двом висуванцям Зборівської райононї організації політичної партії «Рух нових сил Михайла Саакашвілі». Також не зареєстровані по одному кандидату у депутати, висунуті місцевими організаціями партій: «Громада і Закон», Народний Рух України, «Громадсько-полічний рух Валентина Наливайченка «Справедливість», «Патріот» та ВО «Свобода».

Секретар Лановецької міської виборчої комісії Валентина Матвійчук, повідомила, що відповідна ТВК не зареєструвала двох висуванців від місцевої організації політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» та одного – від місцевої організації політичної партії «Громадянська позиція».

На сторінці у соціальній мережі Facebook Хоростківська міська виборча комісія опублікувала Постанови №14 та №15, в яких зазначається, що комісія відмовила у реєстрації двом висуванцям від місцевої організації політичної партії ВО «Батьківщина».

Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що статею 46 Закону України «Про місцеві вибори» передбачено підстави, за яких територіальна виборча комісія відмовляє у реєстрації кандидату в депутати, кандидату на посаду сільського, селищного, міського голови, старости.

Крім цього, відповідно до частини 1 статті 94 Закону України «Про місцеві вибори», кандидат, його довірена особа, місцева організація політичної партії, кандидати від якої зареєстровані на відповідних місцевих виборах, її представник в територіальній виборчій комісії або уповноважена особа, офіційний спостерігач, виборча комісія, утворена відповідно до цього Закону, а також виборець, виборчі права або охоронювані законом інтереси якого щодо участі у виборчому процесі порушено рішенням, дією чи бездіяльністю суб’єкта оскарження, може звернутися до виборчої комісії зі скаргою, що стосується виборчого процесу, з урахуванням особливостей, визначених цією статтею та статтями 95-98 цього Закону.

Від імені кандидата скарга може бути подана також його довіреною особою.

Суб’єкт виборчого процесу може звернутися до суду в порядку, встановленому Кодексом адміністративного судочинства України.