Головна Новини Тарас Юрик вручив премії митцям, які розписали каплицю на Лисоні

Тарас Юрик вручив премії митцям, які розписали каплицю на Лисоні

Тернопільська область готується до вшанування пам’яті бійців Легіону Українських Січових Стрільців, які полягли в боях за гору Лисоня у далекому 1916 році. На даний час активно ведуться роботи з реконструкції меморіалу. І практично завершено ремонт каплиці.

Творчій групі під керівництвом заслуженого художника України Богдана Ткачика за місяць  вдалося майже неможливе: майстри повністю розписали каплицю. Основою іконописної композиції став триптих, на якому зображена історія Української бойової звитяги. Над розписом каплиці працювали також: Богдан Бринський, Михайло Дирбавка, Микола Шевчук, Олег Шупляк та його син Віталій. Участь у такому проекті вважають справою честі.

Усі майстри взяли участь у реставрації каплиці на громадських засадах. Але їхня робота, що була здійснена за покликом душі, не могла залишитися без подяки. За підтримки партії “Блок Петра Порошенка “Солідарність” та народного депутата Тараса Юрика художникам вручили премії.

«Те, що сьогодні до 100-річчя відзначення боїв за гору Лисоню буде зроблено – залишиться на роки, десятиліття, навіть століття. Це пам’ять, це історія. Для нашого молодого покоління надзвичайно важливими є факти історії, які вдалося зафіксувати художникам під час розпису каплиці. Вона є одним із дуже важливих елементів становлення української нації, а особливо формування свідомості молоді. Нам усім важливо пам’ятати, що українська нація є непоборною, вона має потужну історію, а отже –  і велике майбутнє», – зазначив Тарас Юрик.

Нагадаємо, дні вшанування пам’яті героїв, що полягли в боях на Бережанщині, але зупинили наступ російського агресора – відбудуться 2, 3 та 4 вересня.