Головна Новини Тарас Білан: Незабаром на воду спустять корабель «Тернопіль»

Тарас Білан: Незабаром на воду спустять корабель «Тернопіль»

Будівництво корабля під назвою «Тернопіль» та його перспективи обговорили депутат міської ради від «Блоку Петра Порошенка», директор ДП «Промінь» Тарас Білан, заступник міського голови Леонід Бицюра та новопризначений в.о. головнокомандувача ВМС України генерал-лейтенант Ігор Воронченко. Зустріч відбулася в рамках святкування Дня Військово-Морських Сил України в Одесі.

За словами Тараса Білана, найближчим часом буде організований виїзд на підприємство, де виготовляються комплектуючі даного корабля.

«Представники «Солідарності» будуть присутні під час урочистого спуску корабля на воду, а також вивішають прапор та встановлять закладну дошку», – зазначив депутат міськради.

Він зазначив, що іншою ціллю зустрічі було вивчення питання матеріально-технічного забезпечення вояків ВМС.

«Герої не вмирають, але про них забувають». На жаль, ця фраза все частіше стає реальністю. Знаю чимало випадків, коли військові жертвували всім, захищаючи Україну, а сьогодні змушені виживати, – розповів Тарас Білан. – Зокрема, мій знайомий, котрий захищав Крим від окупантів, залишив там все майно і сьогодні він, його дружина та двоє дітей змушені орендувати житло в Одесі. Коли відбувався штурм «зеленими чоловічками» корвету «Тернопіль» заступник з виховної частини свідомо пошкодив руку, аби обмотати її прапором Тернополя і таким чином не дати можливості ворогам здобути його. Ці хлопці ризикували своїм здоров’ям і життям, захищаючи державу, тому вони заслуговують на віддяку».

Відтак представники «БПП «Солідарність» будуть ініціювати у Тернопільській міській раді питання щодо покращення житлово-побутових умов Героїв України.