Головна Новини «Танці Садового на смітті та крові» «Російський олігарх Фрідман врятував Садового»

«Танці Садового на смітті та крові» «Російський олігарх Фрідман врятував Садового»

У той час поки родини загиблих на Грибовицькому сміттєзвалищі рятувальників оплакують своїх синів та чоловіків, а околиці Львова «задихаються» від невивезеного сміття, у місті відбувся масштабний Alfa Jazz Fest, який був проведений за кошти російського «Альфа-банку» та зібрав рекордну кількість високопоставлених гостей з Києва та Москви. Місцеві мешканці влучно назвали цей фестиваль «танцями на смітті та крові». Адже під час фестивалю на сході України від кулі російського снайпера загинув всесвітньовідомий тенор «Паризької філармонії» Василь Сліпак, який воював у лавах Добровольчого українського корпусу.

 

Росіяни приїхали у «свій» Львів

Організував це «свято життя» відомий російський олігарх, політик, власник консорціуму «Альфа-груп» Михайло Фрідман. Цього року з «гаспадіном» Фрідманом  у Львів прибула ціла свита з Москва, найдорожчі гелікоптери яких лякали людей, приземляючись у найбільш людних місцях.

https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/155a300c331d4634?projector=1

 

Хоча навіть для державних органів влади (для тих же рятувальників), щоб підняти у повітря гелікоптер треба отримати купу дозволів, тим більше – приземлятися у центрі міста. Загалом складалося враження, що росіяни відчували себе у Львові як удома. І це дуже близько до істини, адже росіяни приїхали у «свій Львів». Принаймні так вони думають. Адже тут працює і живе їх мер.

Нагадаємо, що із самого початку своєї мерської кар’єри Андрій Садовий активно лобіював інтереси російського бізнесу.

У світлі «сміттєвої кризи» дуже цікавим є факт, що Андрій Садовий активно просував у Львів фірму «Ком-Еко-Львів», що спеціалізується на вивезенні сміття і може належати Кіріму Саприкіну, росіянину, який прописаний у Москві. Таким чином, з 25 по 28 червня Росія повністю окупувала Львів, а роль гауляйтера міста виконував Михайло Фрідман.

 

Михайло Фрідман – творець «Самопомочі»

Сама особа Михайла Фрідмана дуже цікава. Він народився у Львові, але все життя працював на російську владу та російську економіку. Фрідман займає 6-е місце серед найбагатших росіян і 50-те — в рейтингу найбагатших людей світу. Він вчився в Інституті сталі і сплавів, де познайомився з Владиславом Бабаковим (діючий помічник Володимира Путіна) та Петром Авеном (засновник Альфа-банку та колишній міністр зовнішньоекономічних зносин Росії). Як свідчать «панамські архіви» через офшори Бабакова і Авена за кордон виводилися мільярди самого Путіна. Тобто Фрідман і його соратники входять до найближчого оточення російського диктатора Володимира Путіна.

Цікаво, що багато експертів називають Андрія Садового людиною Фрідмана, а самому олігарху приписують створення проекту «Самопоміч». Доказом цього є вірне служіння Садового та «Самопомочі» бізнес-інтересам Фрідмана. У Львові до останнього часу, незважаючи на опір та акції протесту місцевих активістів, кількість відділень «Альфа-банку» більша, ніж у російських містах. Більше того, частина депутатів фракції «Самопоміч» у Верховній Раді лобіювала купівлю Фрідманом державного банку України – «Укрексімбанку». Ця угода дає змогу Фрідману заховати свій банківський бізнес в Україні під український дах.

 

Садовий оголосив «політичну капітуляцію» в обмін на свободу і посаду мера

Після трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі меру Львова Андрію Садовому загрожувала «стаття» за злочинну недбалість. А це до 10 років тюрми з конфіскацією майна. Окремі експерти навіть стверджували, що новий Генпрокурор Юрій Луценко вже отримав команду «фас» від Президента. Але не сталось як гадалось.

Що пообіцяв Садовий-Фрідман Порошенку за «помилування»? Очевидно, мер Львова пообіцяв відмовитися від участі в наступних президентських

А що сміття? Швидше за все більша частина Львова й далі буде в «сміттєвому полоні», а лише з туристичного центру сміття будуть вивозити «золотими» фурами на Київ. Мешканці Львова й околиць будуть й далі пити отруєну Грибовицьким сміттєзвалищем воду, а рятувальники – ризикувати життям під час пожеж та обвалів на сміттєзвалищі.

Сміття у спальних районах Львова

львів_сміття

Зате «європейський» мер й надалі буде правити, російський бізнес – процвітати у Львові, а бізнес та політична еліта Києва та Москви будуть танцювати на Alfa Jazz Fest у Львові вже у 2017 році. Але чи витримає це громада Львова, чи допустять це ветерани АТО, чи не прозріють до того часу львів’яни, зазомбовані «європейським мером» та його кишеньковими ЗМІ.

Політичний оглядач Микола Савченко