Головна Новини Таланти Тернопільщини: тернополянка створює унікальні ялинкові прикраси з лампочок

Таланти Тернопільщини: тернополянка створює унікальні ялинкові прикраси з лампочок

Тернопільщина багата на талановитих людей та народних умільців. Жителька міста Ольга Чіркова винайшла спосіб як бюджетно та недорого прикрасити ялинку.

Повідомляє «Тернопіль». Так, жінка зі старих лампочок створює справжні новорічні шедеври. Ольга Чіркова організувала майстер-клас для дорослих та дітей, де вони могли спробувати свої сили у виготовленні іграшок. Усі, хто відвідали захід, були в захваті від оригінальних новорічних прикрас. За словами тернополян, цей спосіб є не лише бюджетним, а й економічним.

Сама майстриня додає, що процес виготовлення іграшок є нескладним і з цим може справитися і дитина. Жінці вдалося провести уже декілька майстер-класів. В основному вони проходили в творчій майстерні «Палітра тепла».

Варто додати, що виготовлення новорічних іграшок є не єдиним талантом Ольги Чіркової. Вона також відома у місті як вокаліст групи «Ті, що падають вгору». Саме музика в її житті відіграє основну роль.

В той же час на життя тернополянка заробляє розмальовуванням прикрас. За словами Ольги Чіркової ця робота хоч і є одноманітною, проте прибутковою. На неї жінка не витрачає багато часу, що дозволяє приділяти більше уваги своїй дочці.

Цікаво, що вперше ялинки почали прикрашати в 16 столітті. Тоді це рахувалося модною тенденцією. Перші ж ялинкові кульки зявилися 1848 року в Німеччині. До 18 століття зелених красунь прикрашали переважно їстівними виробами, таким як: печиво, цукерки, горіхи та фрукти. Перші ялинкові кульки відрізнялися від своїх сучасників, оскільки виготовлялися з прозорого або кольорового матеріалу, всередині кульку наповнювали свинцем, і на останок прикрашали блискітками. Буквально через 20 років винайшли техніку надування кульок за допомогою газу.

Джерело:ternopilski.info