Головна Новини Сімнадцятирічна тернополянка-геній вразила своїми винаходами американців

Сімнадцятирічна тернополянка-геній вразила своїми винаходами американців

17-річна тернополянка Надія Касянчук вразила американську наукову спільноту. Дівчина разом з чотирма школярами з усієї України взяла участь в олімпіаді геніїв, що проходила в США, повідомляє «Iternopolyanyn».

Незважаючи на свій юний вік, тернополянка уже встигла відвідати чимало всеукраїнських та міжнародних наукових конференцій. Під час поїздки на олімпіаду геніїв Надія Касянчук встигла відвідати чотири найбільших американських міста та поспілкуватися з видатними науковцями.

Під час однієї з зустрічей українські школярі поспілкувалися з науковими працівниками, які безпосередньо займаються космічною галуззю. Перед талановитими учнями продемонстрували здобутки американських дослідників. Натомість українці поділилися своїми думками, що цього можна досягнути іншим способом. Хід логіки школярів настільки сподобався вченим NASA, що вони були вражені тим, чому самі такого не придумали.

Варто додати, що талановита тернополянка виросла в сім’ї біолога та фізика. Тому вже з перших років життя ввібрала в себе наукову атмосферу, яка панувала в домі. За словами матері Надії Касянчук, коли дівчинці ще й року не виповнилося, вона разом з мамою захищала дисертацію в інституті.

Цього року тернополянка з відзнакою закінчила Українську гімназію імені Івана Франка. Однак, побувати на випускному дівчині не вдалося, оскільки саме в той день вона брала участь в науковій конференції, яка проходила закордоном. Своє майбутнє Надія Касянчук планує пов’язати з біологією, а саме з молекулярною біотехнологією.

Батьки тернополянки розповіли, що досягнення дівчинки не були для них здивуванням, оскільки до свого успіху Надія йшла багато років, наполегливо працюючи. Тому, тепер має цілком очікуваний результат. Вони впевнені, що в майбутньому дівчину чекають великі наукові досягнення.