Головна Новини Сімейні лікарі отримують 652 гривні за кожну укладену декларацію

Сімейні лікарі отримують 652 гривні за кожну укладену декларацію

picture of doctor and nurse writing prescription paper

Кабінет міністрів ухвалив рішення, яке дозволить сімейним лікарям в Україні в умовах пандемії отримувати більше коштів за кожну укладену декларацію.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час години запитань до уряду в парламенті, передає Depo.ua.

“Ми розуміємо, що в умовах пандемії збільшилось навантаження на сімейних лікарів, які також частково, або повністю, задіяні в боротьбі з коронавірусом”, – наголосив він.

За словами Шмигаля, нещодавно уряд ухвалив рішення, яке дозволить сімейним лікарям отримувати більше коштів за кожну укладену декларацію.

“Капітаційна ставка за одну укладену декларацію буде збільшена з нинішніх 600 гривень, до 652 гривень”, – уточнив прем’єр.

Він також подякував усім лікарям та медичним працівникам за самовіддану та важку роботу з порятунку громадян в умовах пандемії.

Примітка:

Капітаційна ставка — це тариф, відповідно до якого будуть обчислюватись кошти за пацієнтів, що підписали Декларацію з конкретним лікарем. На її основі відбувається фінансування первинної медичної допомоги.

Повне або часткове копіювання будь-яких матеріалів сайту, цитування, публікація їх анотованих оглядів допускаються лише з письмового дозволу редакції сайту.

Розмір капітаційної ставки, згідно з поясненням НСЗУ, включає увесь спектр видатків для надання медичної послуги: працю лікаря працю медичної сестри працю іншого персоналу витратні матеріали амортизацію медичного обладнання видатки на організаційні цілі Капітаційний тариф єдиний для усіх регіонів України. Коригуватиметься ставка коефіцієнтами залежно від ризиків, обумовлених статевою та віковою структурою пацієнтів, особливостями місцевості їх проживання, що ускладнюють умови надання допомоги. Останнє стосується гірських населених пунктів.