Головна Новини Сільські голови саботують мобілізацію

Сільські голови саботують мобілізацію

арміяПрокуратура Тернопільського району здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому стосовно посадових осіб 13-ти сільських рад Тернопільського району за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 114-1 КК України.

Встановлено, що посадові особи 13-ти сільських рад ухиляються від виконання покладених на них законом обов’язків у сфері проведення мобілізації до Збройних Сил України.

Зокрема, в порушення вимог ст. 18 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», ч.1 ст.38 Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу» не подали до військового комісаріату списки осіб, які проживають на території зазначених сільських рад і можуть бути мобілізованими до Збройних Сил України, а також не вживають заходів до оповіщення зазначених осіб з метою прибуття їх до військового комісаріату.

На даний час виконуються слідчі дії з метою повного, всебічного та об’єктивного дослідження всіх обставин кримінального провадження.