Головна Новини Гарячі Сільські голови на Тернопільщині отримують гроші за сміття

Сільські голови на Тернопільщині отримують гроші за сміття

На Тернопіллі зафіксували уже 7 фактів сховку насанкціонованого сміття. Як з’ясувалося, нечисті на руку сільські голови за сховок львівського сміття можуть отримати від 5 тисяч хабаря лише за одну вантажівку. Ця шокуюча новина прозвучала вчора 30 березня, під  час засідання колегії Тернопільської обласної держадміністрації.

Голову адміністрації Степана Барну обурив той факт, що  цим сільським головам байдуже, що впершу чергу шкоди вони завдають своїй землі. До того ж, утилізовують чужі відходи за кошти громади. Очільник краю наголосив, що останнім часом у такий спосіб до нас кочують відходи саме із сусідньої області.  7 фактів викрили, а скільки ж їх насправді – не знає ніхто.

До слова, львівське  сміття виявляли як у Малашівцях, куди вивозять сміття із Тернополя, так і у віддалених від обласного центру районах.

– Тернопільщина не має перетворитися на львівський смітник! Прошу керівників на місцях відповідально підійти до цієї проблеми і розробити чітку стратегію щодо утилізації цього сміття, – наголосив Барна. – Повна підтримка влади області у цьому питанні у вас є!

Під час засідання колегії йшлося і про порушення в сфері екології. Доповідав начальник Державної екологічної інспекції Едуард Ференц. Саме йому довелося вислухати від присутніх чимало претензій щодо недостатнього контролю за дотриманням екологічного законодавства і органами місцевого самоврядування, і звичайними людьми та підприємствами. Зокрема, пише Терен, Степан Барна нарікав на неймовірну засміченість лісів, посадок, та й самих населених пунктів області. А тому закликав усіх до участі у двомісячнику благоустрою.