Головна Новини Сільський голова Гаїв Шевченківських пропонує допомогти Львову зі сміттям

Сільський голова Гаїв Шевченківських пропонує допомогти Львову зі сміттям

Сільський голова Гаїв Шевченківських Богдан Брич під час сесії обласної ради 3 березня запропонував депутатам допомогти сусідній області. З трибуни він виступав як представник громадськості і зазначив, що Львів – це теж Україна, і чому б Тернопільщині не допомогти йому у питанні складування твердих побутових відходів.

«Скажіть, будь ласка, Львів – це Україна? – звернувся до присутніх Богдан Брич. – Ще й яка Україна. Коли ми їдемо до Львова молитися у Собор святого Юра, коли ходимо по гарних львівських кафешках, коли заходимо у «Криївку», всі напевне були там, ми захоплюємося Львовом, то чому ж ми не допоможемо сусіду? Наступне. У 2009 році у нас в Тернополі була сміттєва криза? Чи ви думаєте, що це дуже важко організувати сміттєву кризу в Тернополі? Забравши підтекст політичний ми залишаємось тільки з нашими практичними проблемами. Тому ще раз кажу: допомогти Львову обов’язково – це наш обов’язок, як сусідів, як громадян України. Хоча б якийсь відсоток, але треба взяти. Я висловлюю думку громади. Завтра будемо ми мати таку проблему, що скаже Львів? Шановні, майте достоїнство і будьте справжніми українцями, а не «Моя хата скраю» і я не знаю, що відбувається у сусіда, і мене це не хвилює. Так не має бути. Пам’ятайте про це.».

У порядок денний пленарного засідання п’ятої сесії обласної ради внесено проект рішення щодо питання львівського сміття. Але свою пропозицію Богдан Брич подав ще перед його розглядом. Депутати обговорять його вже після перерви, тобто після 15.00. Серед іншого у ньому зазначено: «Відмовити у клопотанні Львівському міському голові Андрію Садовому щодо допомоги Львову у тимчасовому захороненні частини твердих побутових відходів.».