Головна Новини Сільська голова користувалася паями цілого села, а деякі продала

Сільська голова користувалася паями цілого села, а деякі продала

ЗемляСільський голова одного із сіл Монастириського району таємно підробляла документи та позбавляла людей їхніх законних паїв.

Працівники Монастириського слідчого відділу міліції спільно з управлінням протидії злочинності у сфері економіки розпочали кримінальне провадження відповідно до статті 366 частини 1 ККУ – службове підроблення.

Чиновниця підробляла документи пайовиків одного з колишніх підприємств. За словами першого заступника начальника-начальника слідчого відділу Монастириського райвідділу міліції Миколи Суханюка, проведеними слідчо-оперативними заходами стало відомо про три факти зловживання службовим становищем сільським головою.

Жінка підробляла заяви та акти про передачу паїв на користь одного з відкритих акціонерних товариств Івано-Франківщини. Сфальсифіковувала вона і договори дарування. Через такі дії частина людей втратили право власності.

Правоохоронці з’ясовують причетність чиновниці до інших схожих злочинів. Санкція статті, яку їй інкримінують, передбачає покарання у вигляді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Триває слідство.