Головна Новини Сідоров Віталій – одіозна фігура угрупування «ПРОКУРАТУРА»

Сідоров Віталій – одіозна фігура угрупування «ПРОКУРАТУРА»

Тернопільські активісти продовжують інформувати громадськість щодо того, чи правдиві і повні дані внесли місцеві прокурори в свої декларації про доходи, адже з наступного року внесення неправдивих даних в декларацію стане кримінально караним, і вони поступово “”

“Сідоров В. М. відзначився в часи Революції Гідності тим, що оскаржував безневинні рішення Тернопільської міської ради про вивішування прапорів Європейського союзу чи перейменування майдану Мистецтв у площу Героїв Небесної сотні. Віталій Михайлович оминув люстрацію та навіть намагався відбілитися за рахунок окремих рейтингів у ЗМІ, де його було визнано «Людиною року».

Сьогодні Віталій Михайлович займає почесну посаду керівника Тернопільської місцевої прокуратури. Проведеним аналізом декларацій прокурора Сідорова встановлені численні невідповідності, зокрема:
у декларації за 2013 рік вказано, що Віталій Михайлович володів автомобілем Audi А6, у 2014 цей транспортний засіб зник із декларації прокурора, а у 2015 з’явився у власності членів його родини. Де автотранспортний засіб перебував у 2014 році – невідомо, така собі «машина–фантом», яка то з’являється, то зникає із декларації Сідорова В. М. Ще один автомобіль перебуває у власності членів сім’ї декларанта (Citroen C5, 2012 р.в.), ринкова вартість якого, станом на сьогодні становить від 360 тис. грн. У декларації за 2013 рік транспортний засіб уже перебував у власності родини.

Стосовно нерухомого майна Віталій Михайлович є менш заможним, аніж його колега Антюк з обласної прокуратури, адже має квартиру в м. Кременець 52,9 м2, проте проживає уже 3 роки поспіль в будинку, який перебуває в користуванні площею 264,1 м2. Довгострокова оренда будинків у Тернополі та передмісті, за ринковими цінами, становить від 350 дол. США за місяць. Відтак, за рік ця сума складає більше 100 тис. грн. Нагадаємо, що відповідно до правил заповнення декларації, сума витрат на оренду чи інше право користування повинна вказуватися в декларації, за умови якщо вона перевищує 80 тис. грн. Таким чином, складається враження, що прокурор не задекларував у повній мірі свої витрати, пов’язані з орендою житлового будинку. Звернемо увагу, що Сідоров В. М. витрачає на оренду такого будинку від 60% свого доходу.
У декларації Сідорова В. М. не відображено домоволодіння у м. Кременець, що відповідно до відомостей з реєстру прав власності на нерухоме майно належить дружині Сідоровій І. А. з 2004 року.

Дружина прокурора є не менш одіозною. В засобах масової інформації опубліковані статті стосовно успіхів Ірини Анатоліївни в її адвокатській діяльності. За свідченнями журналістів Сідорова І. А. своїм успіхам у юридичних справах завдячує саме наявності впливового чоловіка. Також, враховуючи кругову поруку прокурорів, у області небезпідставно журналісти роблять висновок про конфлікт інтересів стосовно роботи подружжя (прокурор+адвокат).

Слід сказати, що успішна адвокатська діяльність не дуже успішно оплачується. Відповідно до показників декларації члени сім’ї заробили від провадження незалежної професійної діяльності:
у 2015 році – 0 грн.
у 2014 році – 21930 грн.
у 2013 році – 17600 грн.

На ринку адвокатських послуг вступ у справу коштує від 200 дол. США, (5000 грн.). Тому складається враження, що дружина прокурора Сідорова не такий вже й хороший адвокат. У скількох справах Сідорова І. А. фігурувала як адвокат, і скільки вона заробила коштів, залишаємо для подальшого розслідування журналістів. Зауважимо лише, що більшу частину свого загального заробітку члени сім’ї прокурора витрачають на добровільне страхування, так у 2015 році члени сім’ї прокурора витратили на добровільне страхування майже 70% (24509 грн.) свого доходу, а в 2014 році – 72% (15878 грн.). Сідоров В. М. не витрачає грошей на добровільне страхування, але це й не дивно, адже потрібно утримувати членів сім’ї, платити за оренду будинку та ще й витрачати кошти на утримання та заправку двох автомобілів.

Таким чином, головний прокурор Тернополя нехтує процедурою заповнення декларації так само, як і його колеги з області, чим порушують присягу прокурора визначену ст. 36 ЗУ «Про прокуратуру» в частині неухильного дотримання Конституції та Законів України, за що, вважаємо, повинні бути звільнені з органів прокуратури. Сідоров В. М. у репортажі каналу ІНТБ говорив, що якщо громада скаже йому піти, то він піде, так ось Віталій Михайлович час настав” – пише ВО “Автомайдан” Тернопільський осередок на своїй сторінці у Фейсбук..