Головна Новини Сьогодні у суді розглядали справу вбивці тернопільської тату-майстрині

Сьогодні у суді розглядали справу вбивці тернопільської тату-майстрині

У ці хвилини в Тернопільському міськрайонному суді слухають справу щодо вбивства тернополянки Тетяни Підвашецької.

Перегляд відео зі слідчого експерименту – закрите.
Мати та бабуся вбитої на засідання не прийшли.

Попереднє засідання було 28 листопада – тоді рідні вбитої вимагали 2 мільйони гривень моральної компенсації.

Засідання перенесли на сьогодні, бо 28 листопада обвинуваченого у вбивстві Андрія Горбатюка на засіданні не було через хворобу, – хлопець був у Чортківському слідчому ізоляторі і під час засідання з ним спілкувались через відеоконференцію.

19 листопада суд прийняв рішення тримати під вартою Андрія Горбатюка до 17 січня 2020 року без права внесення застави. Тоді його адвокати Петро Грода та Тарас Боднарчук клопотали про цілодобовий домашній арешт.

За результатами стаціонарної психолого-психіатричної експертизи хлопця визнали осудним, повідомив речник Нацполіції області Сергій Крета. За його словами, Андрія Горбатюка можуть засудити від 10 до 15 років або ув’язнити довічно.

Андрію Горбатюку інкримінують четвертий пункт 2 частини 115-ої статті Кримінального кодексу – це умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю.

27- річну Тетяну Підвашецьку вбили в ніч з 15 на 16 квітня. На тілі загиблої судово-медичний експерт виявив понад п’ятдесят колото-ріжучих ран. Вона померла від втрати крові. Після вбивства хлопець втік. Затримали його 17 квітня, а наступного дня суд обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою, інформує UA: Тернопіль