Головна Новини Сьогодні Тернопільщина зустрічатиме ще двох загиблих Героїв

Сьогодні Тернопільщина зустрічатиме ще двох загиблих Героїв

Україна продовжує втрачати найкращих доньок та синів. Сьогодні, 22 вересня, Чортківська громада зустрічатиме тіла ще двох загиблих на російсько-українській війні Героїв Холодюка Романа та Жибчука Василя. Попередньо Героїв зустрічатимуть у Соборі верховних апостолів Петра і Павла в обідню пору. Точний час повідомимо завтра вранці.

Жибчук Василь – командир бойової машини механізованого батальйону, молодший сержант, призваний на військову службу 24 лютого, тобто у перший день повномасштабного вторгнення росії. Захищаючи територіальну цілісність України, загинув у бою 14 вересня у м. Лисичанськ. Герой родом із м. Маріуполь, де досі в окупації перебуває його матір. Сестра із дітьми, тікаючи від війни, знайшла прихисток у Чорткові. Жибчука Василя ховатимуть у Чорткові на Ягільницькому кладовищі на Алеї Героїв.

Холодюк Роман – солдат, водій аеромобільного батальйону військової частини А2120 загинув 14 вересня під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Соснове Краматорського району Донецької області. Отримав вогнепальне осколкове поранення, несумісне з життям. Чоловік з перших днів війни не зміг залишатись осторонь, ставши добровольцем. Спершу служив у Чорткові, а потім, відчуваючи свою необхідність на фронті, поїхав на передову. У Героя залишились мама і тато, сестра, дружина та двоє дітей. Батько Романа – Дмитро теж воює на сході України.

Чин похорону Жибчука Василя відбудеться у п’ятницю, 23 вересня, о 10 год. у Соборі верховних апостолів Петра і Павла.

Чин похорону Холодюка Романа відбудеться у п’ятницю, 23 вересня, о 14 год. у с. Горішня Вигнанка у церкві Різдва Пресвятої Богородиці.