Головна Новини Сьогодні підозрюваний у вбивстві Ірини Мукоїди або піде додому або повернеться у...

Сьогодні підозрюваний у вбивстві Ірини Мукоїди або піде додому або повернеться у Чортківське СІЗО

Ще на два місяці продовжити міру запобіжного заходу – тримання під вартою Василю Гнатюку, якого поліція підозрює у вбивстві Іринки Мукоїди, хочуть слідчі та прокурори, бо не встигають до 5 жовтня, коли закінчується попередній двомісячний термін тримання Василя під вартою, закінчити слідство у цій справі. Про це журналістам «Народного слова» повідомила мати хлопця Наталя Жук. Про це їй сказав слідчий, коли 25 вересня вона відвідувала сина в ІТТ м. Тернополя. Необхідність продовження терміну тримання під вартою її сина, на яку посилаються, за словами матері, правоохоронці, ще й у тому, що досі немає результатів численних експертиз, мовляв, експертиз багато, тому експерти не встигають їх усі провести.
– Необхідність не змінювати Василю Гнатюку міру запобіжного заходу – тримання під вартою – прокурори та судді пояснювали тим, що у випадку перебування хлопця під домашнім арештом слідству буде складніше проводити допити, слідчі дії, експертизи, бо, на їхню думку, у слідства є усі підстави вважати, що підозрюваний може уникати спілкування із правоохоронцями та не з’являтися до слідчого. Натомість минає два місяці, але Василя Гнатюка за увесь цей час жодного разу не допитували ані слідчі, ані прокурори, стверджує мати хлопця. Про це їй розповів син під час побачення. Не допитували Василя Гнатюка і щодо заявлених ним та його захисниками численних клопотань про побиття та залякування його поліцейськими у день затримання та під час перебування під вартою.
Суд, щодо продовження міри запобіжного заходу Василю Гнатюку – тримання під вартою ще на два місяці, відбудеться в Тернополі, в понеділок, о 17.00 год. 2-го жовтня.