Головна Новини Сьогодні міжнародний день Дністра

Сьогодні міжнародний день Дністра

Дністер

ДністерЩороку, починаючи з 2010 року, відповідно до рішення Басейнової ради р. Дністра, у другу суботу липня відзначається Міжнародний День Дністра – однієї з великих європейських річок. Відзначення Дня Дністра полягає в тому, щоб нагадати людству про природну цінність унікальної річки, про традиції корінних мешканців виявляти турботу та бути відповідальним за природне багатство Дністра.
Річка Дністер є найбільшою рікою області, за характером гідрологічного режиму залежить від притоків річок Серет, Золота Липа, Коропець, Стрипа, Нічлава, Збруч та інші.
Загальна довжина річки – 1352 км, у межах області Дністер має довжину – 262 км, площа водозбору становить – 11307 км2.
Басейн річки лежить у межах трьох країн: Польщі, України та Молдови. Більша його части­на розташована в Україні. Тут він займає значну частину територій семи областей південно-західної України (Львівська, Івано-Франківська,  Чернівецька,     Тернопільська,     Хмельницька, Вінницька та Одеська області).
В цей день працівники водогосподарських організацій басейну річки Дністер проводять найрізноманітніші заходи та акції покликані привернути увагу суспільства до необхідності екологічно-дбайливого ставлення до водних ресурсів.