Головна Новини Сходи, перехрестя, тротуари та вулиці: що відремонтують цього року?

Сходи, перехрестя, тротуари та вулиці: що відремонтують цього року?

Сімнадцять мільйонів гривень витратять у міській раді на капітальний ремонт та реконструкцію об’єктів благоустрою цього року. Наразі заплановано відремонтувати 10 різних об’єктів. Залежно від виду робіт їхня вартість коливатиметься від 600 тисяч гривень до 5 мільйонів. Перелік того, що потребує ремонту формують на початку року, а в процесі вносять до нього зміни: додають нові об’єкти, зменшують або збільшують кошторис тощо. Так, нещодавно до переліку об’єктів, які потребують ремонту додали тротуар біля озерця «Чайка» на ділянці від колонади у напрямку до площі імені Степана Бандери та підпірну стінку біля цього ж озерця, а пізніше додали ще капітальний ремонт сходів біля фонтану «Сльози Гронського».

«Біля озера «Чайка» ми вже частково замінили асфальт на бруківку та зробили частину підпірної стінки минулого року, – каже Олег Соколовський, начальник управління житлово-комунального господарства та екології. – А цього року продовжимо роботи. З бюджету виділено не це майже три мільйони гривень. Після обстеження комісією сходів біля фонтану «Сльози Гронського», що на набережній Тернопільського ставу, з’ясувалося, що вони перебувають в аварійному стані. Щоб якнайскоріше розпочати їх ремонт внесли цей об’єкт у титульний список того, що потребує реконструкції. Також там треба зробити підпірну стінку. Спочатку будемо ремонтувати одну сторону, а потім – іншу, тож тернополяни зможуть вільно користуватися сходами під час ремонтних робіт. На їх ремонт необхідно два мільйони гривень.».

Один із найзатратніших об’єктів – це капітальний ремонт вулиці В’ячеслава Чорновола. На ділянку від вулиці Івана Франка до вулиці Богдана Хмельницького піде п’ять мільйонів гривень. Три мільйони двісті тисяч гривень необхідно на капітальний ремонт вулиці Олени Кульчицької. Там планують замінити асфальт на бруківку. Ще півтора мільйона гривень витратять на ремонт підпірної стінки на вулиці Миру. Відремонтують також тротуар від вулиці Медової до території КП «Тернопільводоканал» і перехрестя Медова-ТанцороваПатріарха Мстислава.