Головна Новини Схеми в тернопільській освіті, або бізнес на макулатурі

Схеми в тернопільській освіті, або бізнес на макулатурі

shkolaЯ вчитель початкових класів. Хочу повідомити про такий факт корупції в освіті у Тернопільській області. Мені просто уже соромно перед батьками, що я, як вчитель, немаю права голосу, а виконую вказівки керівництва, що суперечить усім моральним принципам.

Отже, у м. Тернопіль методисти, окрім своєї зарплатні, яка є також немалою, прекрасно заробляють на видавничій літературі. Зокрема, наш обласний методист початкових класів Морська Ярослава Федорівна прекрасно розгорнула видавничий бізнес у стінах методкабінету. Усі районні методисти, хочуть вони цього чи не хочуть, мусять їй допомагати. Все відбувається таким чином. Морській Ярославі Федорівні із видавництва привозять літературу (вона при цьому отримує орієнтовно 30% від продажу) , яку вона відправляє на місто та райони. Деяким методистам йде пряма доставка на дім. Районні методисти за таку співпрацю також отримують орієнтовно 15% від суми за літературу, зокрема мова йде про робочі зошити для учнів початкових класів. Потім районні методисти добровільно-примусово роздають ці зошити по підпорядкованих школах, вчителі отримують ці зошити безпосередньо у методкабінеті, або ж їх передають на школи різними способами. Вчитель же повинен оперативно зібрати гроші і передати їх методисту. При цьому вчитель не має права відмовити своєму методисту, так як боїться перевірки чи невдоволення на його адресу, немає права вибору відповідного зошита до навчальної програми та безпосередньо мусить вимагати у батьків гроші за ці зошити. .Я неодноразово вислуховувала невдоволення від батьків, тому що батьки знаходять зошити дешевше, і тоді виходить що я, як вчитель, заробляю на батьках, хоча мені сказали віддати відповідну суму, і я її мушу віддати. Таке діється по всіх районах Тернопільської області, так як я спілкуюся з багатьма вчителями і знаю це.

Звертаюся до адміністраторів сайту допомогти подолати хабарництво в освіті в нашій області. Повірте, такі схеми задіяні не лише на початкових класах, а й у старших класах. методистах-предметниках, також.

Департамент освіти і науки Тернопільської ОДА однозначно вивчатиме дане питання, повідомив його директор Любомир Крупа. Але для підтвердження або заперечення інформації, викладеної в дописі, необхідно провести перевірку. Її, як переконує головний освітянин області, можуть зробити лише після офіційного звернення людей.

Джерело: 20 хвилин