Головна Новини Суд скасовує скандільні інвестугоди

Суд скасовує скандільні інвестугоди

суд

Тернопільська місцева прокуратура пред’явила позов до суду в інтересах держави в особі Тернопільської міської ради до виконавчого комітету ТМР, комунального підприємства Тернопільської міської ради «Масив» та обслуговуючого кооперативу «Сонячний – 2015 з вимогою визнати недійсним інвестиційний договір від 14.11.2014 щодо будівництва будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства за адресою: м.Тернопіль, проспект Злуки – вул.Чубинського, на земельній ділянці площею 0,6577 га.

Встановлено, що інвестиційний договір укладено з порушенням вимог чинного законодавства з метою уникнення обслуговуючим кооперативом «Сонячний-2015» конкурентної процедури отримання земельної ділянки. Відповідно до умов договору після реалізації правочину, КП «Масив» констатує надання згоди на відмову від права постійного користування земельною ділянкою з метою подальшого оформлення прав на неї та об’єкт інвестицій за обслуговуючим кооперативом «Сонячний – 2015» чи іншими залученими ним особами.

Хоча в процесі судового розгляду Тернопільська міська рада відмовилась від пред‘явленого позову, прокуратура підтримала позовні вимоги, наполягаючи на вирішенні спору по суті.

Рішенням господарського суду Тернопільської області вимоги прокуратури задоволено, інвестиційний договір визнано недійсним.