Головна Новини Суд по «Клименкових дорогах» тягнеться до сьогодні

Суд по «Клименкових дорогах» тягнеться до сьогодні

Вже вдруге переносять засідання Господарського суду по питанню ремонту дороги на обході Кременця. Причина – щойно додані до справи документи, які потребують вивчення з обох сторін. Тож, суддя Марія Стадник оголосила перерву до 29 серпня. Слухання відбудеться о 15:00.
Нагадаємо, мова йде про одну з так званих «Клименкових доріг». Ще під час парламентських виборів 2012 року від Північного округу Тернопільщини балотувався Володимир Клименко. З Клименка намагалися зробити великого «відновлювача доріг Тернопільщини», тож за будь-яку ціну просували у владне крісло і не гребували при цьому відвертою брехнею та маніпуляціями.
Втім, всі дороги, на яких піарився «регіонал» ремонтувалися за кредитні кошти і то лише «своїми» фірмами. За цією ж схемою ТзОВ «Луцькавтодор-Сервіс» ремонтував у тому ж 2012 році об’їзну Кременця. Дорожники роботи не прийняли через їхню низьку якість та завищення вартості робіт. Втім, підрядник зажадав 32 мільйони гривень.
Висновок судової експертизи підтверджував правильне рішення шляховиків, коли ті не підписали акти про прийом робіт «майстрів». За деякий час ділянка дороги, яку ремонтували почала руйнуватися, а вартість робіт підрядник завищив. Втім, Господарський суд Тернопільської області не взяв до уваги рішення експертів і зобов’язав дорожників сплатити чималу суму. Львівський апеляційний суд проявив підозрілу солідарність з тернопільським судом теж підтримавши ТзОВ «Луцькавтодор-Сервіс».
Судова тяганина затягнулась на роки. У травні 2017 року Служба автомобільних доріг у Тернопільській області у пошуках справедливості звернулася до головного Господарського суду країни. Він перекреслив рішення-близнюки судів нижчої інстанції. Також він зобов’язав Господарський суд Тернопільської області знову розглянути справу, але тепер вже враховуючи висновки судових експертів.
На засідання суду вкотре приходять небайдужі тернополяни та громадські активісти.
Представник ГО «Ідея нації» Олексій Станько пояснює: – «32 перерахованих платниками податків мільйони не мають права дістатися фірмі-халтурниці «Луцькавтодор-Сервіс». Ми вважаємо своїм обов’язком підтримувати державну установу у боротьбі за бюджетні кошти. Як демонструє багаторічний досвід, українські судді набагато ретельніше вивчають справи, якщо ними цікавиться громадськість».