Головна Новини Суд повернув у державну власність приміщення

Суд повернув у державну власність приміщення

Вищий господарський суд України підтвердив законність та обґрунтованість рішень господарських судів першої та апеляційної інстанції та відхилив касаційну скаргу Приватного підприємства «Тернопіль-Західінвест» на рішення господарського суду Тернопільської області від 06.06.2016 у справі №921/163/16-г/11, яким розірвано Договір купівлі-продажу об’єкта незавершеного будівництва державної форми власності – 40-квартирного житлового будинку, що знаходиться за адресою вул. Паращука, 5, м. Теребовля, Тернопільська область, укладеного 27.12.2005 між Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Тернопільській області та Приватним підприємством «Тернопіль-Західінвест».

Підставою для звернення регіональним відділенням до господарського суду з позовом до ПП «Тернопіль-Західінвест» про розірвання Договору стало невиконання покупцем зобов’язань щодо одержання дозволу на виконання будівельних робіт в інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю, завершення будівництва та введення об’єкта в експлуатацію у строки, встановлені Договором.

З метою виконання рішення господарського суду Тернопільської області від 06.06.2016 (набрало законної сили 10.10.2016) регіональним відділенням розпочато роботу щодо повернення об’єкта незавершеного будівництва в державну власність. Зокрема, наказом регіонального відділення від 18.11.2016 № 00626 прийнято рішення про проведення інвентаризації та оцінки об’єкта незавершеного будівництва станом на 10.10.2016.

Станом на сьогоднішній день на розгляд Комісії з питань повернення в державну власність об’єкта приватизації у разі розірвання або визнання недійсним договору купівлі-продажу такого об’єкта інвентаризаційною комісією надано матеріали інвентаризації та оцінки об’єкта незавершеного будівництва з метою визначення розміру збитків, завданих об’єкту за час володіння ним ПП «Тернопіль-Західінвест».