Головна Новини Суд над вбивцями громадського активіста завершився жбурлянням печінкою

Суд над вбивцями громадського активіста завершився жбурлянням печінкою

суд

12 січня, у Зборівському районному суді відбулося слухання по справі вбивства кременецького активіста В. Ващенка, яке сталося 26 травня 2016 року.
На відміну від минулого разу, коли слухання перенесли за добу до нього через хворобу адвоката одного із підсудних, на цей раз суд відбувся. Але … Практично зразу після початку засідання, головуючий суддя зачитав електронний лист адвоката одного із підсудний (того ж, що і у попередньому випадку), що він не може прибути так як його «підопічний» не перерахував йому кошти на дорогу до Зборова. Стало зрозуміло, що суд черговий раз перенесуть. І тут …
У зал судових слухань входить група осіб, які обливають підсудних у «клітці» кров’ю та кидають шматок м’яса. Головні тези, які лунали: «Ми не дозволимо затягувати судовий процес», «На лаві підсудних мають бути замовники» і у подібному змісті. Жодних докорів типу «мєнти пагані, нічого не робите», «продажні судді» і т.п. не було. Тому дана акція, очевидно, була спрямована на те, щоб не допустити затягування процесу, що свідомо робиться адвокатами обвинувачених.
Два моменти. Перший правоохоронець, можливо кілька, не бачив, вийняв вогнепальну зброю, і фактично наставив у сторону цивільних. Як з часом хтось зазначив, не дай Бог хтось кинув у цей час петарду, правоохоронець точно пальнув би – нерви, очевидно, ні к чорту.
Ну і … Один підсудний втратив свідомість. Як виявляється, особа боїться вигляду крові! А можливо так просто «косить». У звязку із тим у судовому засіданні оголосили перерву та викликали «швидку». Лікар щось там міряв (тиск у нормі), дивився, слухав. Опісля закрився у нарадчій кімнаті із суддями, залишивши довідку про підозру черепно-мозгової травми у підсудного. Останній дав відмову їхати у лікарню для детальнішого огляду.
Судовий процес відновився. Судді зачитали довідку, виписану лікарем «швидкої». Що характерно, вони не здійснили жодних коментарів подій, які відбулися, обмежившись фразою: «Ви самі усе бачили».
Основний удар припав на підсудного із «слабеньким» і «бідним» адвокатом. Судді ухвалили, що затягування судового процесу не допустиме, тому, так як чинний адвокат не виконує своїх обов’язків захисника, вони клопочуться про призначення нового через центр первинної правової допомоги.
Чергове слухання призначене на 26 січня. Що цікаво: прокурор клопотався про призначення наступного слухання не раніше 28 січня, мовляв я не маю можливості. Відповідь суддів: вас у прокурорській групі 18 чоловік, так що незамінних немає. Все, чекаємо 26 січня.

Народна рада