Головна Новини Суд зобов’язав ТМР віддати землю в постійне користування

Суд зобов’язав ТМР віддати землю в постійне користування

земля

земляТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області задовольнив позов Регіонального відділення Фонду державного майна України по Тернопільській області до Тернопільської міської ради та визнав протиправною бездіяльність Тернопільської міської ради щодо неприйняття рішення за заявами Регіонального відділення про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,0488 га в постійне користування Регіональному відділенню Фонду державного майна України по Тернопільській області для обслуговування будівлі адмінбудинку за адресою: вул. Глибока, 19, м. Тернопіль.

Суд своїм рішенням зобов’язав Тернопільську міську раду розглянути проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,0488 га в постійне користування Регіональному відділенню Фонду державного майна України по Тернопільській області для обслуговування будівлі адмінбудинку за адресою: м. Тернопіль вул. Глибока, 19.

Підставою для звернення Регіонального відділення з позовом до суду стало те, що незважаючи на рішення Тернопільської міської ради від 22.12.2015, яким Регіональному відділенню надано дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у користування, погодження Відділом Держгеокадастру у м. Тернополі проекту землеустрою, Тернопільська міська рада двічі на своїх пленарних засіданнях не ухвалила рішення про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,0488 га для обслуговування будівлі адмінбудинку за адресою: м. Тернопіль вул. Глибока, 19. у користування Регіональному відділенню, що є порушенням ч. 6 ст. 123 Земельного кодексу України.

Рішення Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області набрало законної сили і є обов’язковим до виконання.