Головна Новини Судитимуть організовану групу, яка викрадала людей у Тернополі

Судитимуть організовану групу, яка викрадала людей у Тернополі

Прокуратурою Тернопільської області скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо організованої групи з 6 осіб, що викрадали людей та незаконно позбавляли їх волі у реабілітаційному центрі, розташованому поблизу м.Тернополя.
Встановлено, що організована група із 6 осіб діяла з липня 2017 по червень 2018 року, створивши псевдореабілітаційний центр наркозалежних і алкозалежних осіб та тих, що страждають від ігроманії.
Переконуючи родичів пацієнтів у необхідності їх лікування без спілкування із зовнішнім світом, зловмисники забирали у хворих мобільні телефони, та фактично зачиняли у приміщенні на кілька місяців, не лікуючи. Під виглядом надання корекційної психологічної допомоги, люди, що не мають жодного стосунку до психології, знущались над потерпілими, принижуючи їх гідність.
Лікар обласного Тернопільського наркодиспансеру, діючи у складі організованої групи, скеровував хворих після завершення їх лікування у медичному закладі до псевдореабілітаційного центру для нібито психологічної реабілітації та продовження лікування від наркоманії та алкогольної залежності. Також медик здійснював там огляд хворих та призначав їм препарати, що викликали сонливість та пригнічували волю.
Непоодинокими були випадки викрадення з дому наркозалежних осіб і людей з алкогольною залежністю та примусової їх доставки до реабілітаційого центру.
Родичі пацієнтів платили за псевдолікування від 10 000 до 30 000 грн у місяць. Встановлено 15 осіб, яких там незаконно позбавили волі.
Завершено розслідування за ч.3 ст.146 КК України (викрадення людей та незаконне позбавлення їх волі, вчинені організованою групою).